Copenhagen Trans Fashion Show, fredag den 11. oktober 2013. Kulturnat 2013.

Vist 1.181 gange.

TiD_20131011-116-Show
Fra venstre mod h√łjre:
Francesca Russo, Joanna, Pernille Feline, Jessie Isaksen, Jane S√łrensen.
Foto: Henriette J√łrgensen
Af Linda T. Pedersen.
Jeg havde en aftale hos Carina, Salon Diablond, om sminkning. Da jeg var meget usikker på hvilken kjole og hvilke smykker, jeg skulle bære, havde jeg forinden luftet mit dilemma over for Carina. Hun foreslog, at jeg tog et udvalg med. Derfor blev den sportstaske, som jeg har fået gratis fra ellos.com (Hvis de kendte mig bedre, ville de aldrig givet noget sporty.) pakket med kjoler, bælter og smykker.

F√łr bes√łget hos Carina fik jeg ordnet negle. Denne gang fik jeg lagt gelish neglelak. Den skal v√¶re ekstra robust, har jeg ladet mig fort√¶lle. Den holder endnu, s√• jeg har intet at uds√¶tte p√• holdbarheden. Da negle vokser med ca. 0,1 mm pr. dag, er sp√łrgsm√•let, om de stadig er p√¶ne efter tre uger. Personligt synes jeg ikke, de er s√• p√¶ne de sidste dage.

Hos Carina fik jeg lagt en flot makeup. Hun vurderede ved samme lejlighed mit h√•r, og dommen var, at jeg nok vil kunne f√• en kvindelig frisure om to √•r og en frisure der svarer til mine √łnsker, om tre – fire √•r. Det er en lang tidshorisont, men bare det, at det er muligt, gl√¶der mig meget.

Trans Fashion Show 2013
Fra venstre mod h√łjre:
Madi Kruse Madsen, Marianne Peuckert.
Foto: Henriette J√łrgensen
Det kom lidt bag på Carina, at jeg ikke var skulle være mannequin ved Copenhagen Trans Fashion Show. Jeg forklarede, at det kunne jeg ikke finde ud af. Det, syntes hun, var noget sludder; og det har hun ret i. Ind imellem tager jeg nogle sider af min mandlige identitet over i min kvindelige uden grund. Nu tænker jeg mere på, hvad jeg skal have på, end om jeg skal være mannequin.

Min ekskone, min steds√łn (Peter) og hans kammerat kom og s√• den f√łrste af de tre opvisninger af Copenhagen Trans Fashion Show.

Det var f√łrste gang jeg som kvinde m√łdte min steds√łn. Hans ubetingede accept af mig som kvinde var en vidunderlig oplevelse.

Det f√łrste show s√• jeg sammen med mine tre g√¶ster p√• f√łrste r√¶kke. (Jeg havde v√¶ret s√• fr√¶k at reservere pladser). Aftenens konferencier, TiD‘s formand, Marianne Peuckert, fortalte blandt andet, at transvestitter godt kan have familie, uden at det n√łdvendigvis er et problem. Da Pernille Felini, tidligere formand for TiD, kom ind p√• catwalken med hustru og s√łn, blev publikum overbevist om rigtigheden af Mariannes ord og de var meget bejstrede. En stor tak til Pernilles hustru.

Efter det f√łrste show spurgte Peter, om vi skulle m√łdes et sted i byen efter det sidste show. Sidste √•r spiste vi en bid natmad efter showet, og det ville v√¶re dejligt, hvis Peter m√łdtes med os. Efter det sidste show ringede jeg til Peter, men det lykkedes ikke at finde et egnet sted. Det blev derfor pludseligt til en bytur p√• Peters pr√¶misser.

Trans Fashion Show 2013
Francesca Russo.
Foto: Henriette J√łrgensen
P√• et diskotek, hvor jeg skulle p√• toilettet, stod fire unge kvinder i k√ł. N√•r man skiller sig ud fra det normale klientel, m√• man v√¶re forberedt p√• sp√łrgsm√•l. Jeg fik sp√łrgsm√•let: M√• jeg sp√łrge dig om noget? Jeg svarede selvf√łlgelig: Ja, det m√• du da. Sp√łrgsm√•let kom lidt bag p√• mig. Hun spurgte: “Hvor gammel er du?”

Mange af dem, vi m√łdte, spurgte, hvad vi havde lavet p√• Kulturnatten, og jeg fortalte om Trans Fashion Show. Jeg fik flere sp√łrgsm√•l om, hvordan det er at v√¶re transvestit. De √łvrige ber√łrte ikke emnet.

Det var en dejlig dag med mange gode oplevelser. Jeg er særdeles glad for de unge menneskers tollerance over for transpersoner. Jeg glæder mig til næste års Kulturnat.

TV Bella optog aftenens f√łrste show, som kan ses p√• deres hjemmeside. [Siden findes ikke mere. 25. april 2018. Tina Thranesen.]

Linda T. Pedersen.