Liv til julefrokost i TiD den 4. december 2010.

Vist 720 gange.

Marianne Peuckert byder velkommen.
Marianne Peuckert byder velkommen.
Af Liv Christensen.
Den f√łrste gang jeg vovede mig ud, men det bliver ikke sidste.

For en god orden skyld vil jeg starte med at præsentere mig. Jeg hedder Liv (en gang i mellem).
Jeg traf en stor beslutning i sensommeren. Jeg besluttede at lukke en pige ud, jeg eller havde gemt langt v√¶k i 40 √•r. Umiddelbart efter denne beslutning traf jeg 2 andre. Jeg kontaktede Pernille Feline og meldte mig ind i TiD, og jeg bestilte tid hos nogle mennesker i London, der kunne l√¶rer mig om makeup. Herefter var det bare fremad. Jeg turde ikke vise mig ude, dels endnu af hensyn til min familie, men ogs√• fordi jeg ikke syntes jeg var klar. Men jeg tilbragte mange mange timer foran spejlet og √łvede mig.

Charlotte Isabella reciterer juledigt.
Charlotte Isabella reciterer juledigt.
Foran spejlet oplever jeg en nærmest meditativ tilstand og jeg kan hurtigt bruge 3 timer på, at sidde og eksperimenterer.
Jeg blev dog hurtigt opm√¶rksom p√•, at livet bag de nedrullede gardiner er meget ensomt. Hvorfor det var tydeligt, at jeg var n√łdt til at komme ud og m√łde andre mennesker.
Jeg fik kikket i TiD‘s program og blev enig med mig selv om, at julefrokosten i BeboerBrugsen nok var en passende start p√• en ny og mere fri tilgang til livet som Liv.

Lisbeth Nielsen - vores alle sammens "madmor".
Lisbeth Nielsen – vores alle sammens “madmor”.
Derfor befandt jeg mig d. 4. december 2010 igen foran mit elskede spejl. Jeg hyggede mig storsl√•et og vupti var der g√•et 3 timer. Jeg fik t√łjet p√• og bestilte en taxa. Der g√•r mellem 0 og 10 minutter sagde de. Det var med en let kilderen i maven, jeg listede ned p√• gaden og ventede. Endelig kom taxaen, han ikke s√• meget som kikkede da jeg satte mig ind og sagde adressen. M√•ske var det ikke s√• farligt, det her. Jeg slappede lidt af og n√łd turen. Chauff√łren satte mig af med et: “ha en god aften” og jeg forlod den trygge bil og begav mig de sidste meter til hovedd√łren.

Ude fra s√• det rigtigt nok ud. Der var et juletr√¶, og der var pyntet fint op. Jeg √•bnede d√łren og kikkede forsigtigt ind. Igen et lille stik af panik, de f√łrste mennesker jeg fik √łje p√• s√• ikke s√¶rligt “pigeagtige” ud. Det gik hurtigt over, jeg blev p√¶nt m√łdt af Lisbeth Nielsen, Olivia Marianne Puckert og Jette C., og en helt masse andre, jeg m√• indr√łmme, at navnene smuttede for mig, der var mange indtryk at suge ind.

Rebecca Holm og Charlotte Lyngquist får sig en rigtig julehyggesnak.
Rebecca Holm og Charlotte Lyngquist får sig en rigtig julehyggesnak.
Da jeg havde v√¶ret i London havde jeg v√¶ret et smut i byen i Soho (det kan jeg godt anbefale) jeg kan huske, at jeg blev meget forbl√łffet over hvor forskelligt man bliver ramt af og dyrker sin kvindelighed. S√•dan var det ogs√• her. Alle var meget s√łde og alle var fine i t√łjet, men man kan roligt sige at et bredt udsnit af den danske befolkning var repr√¶senteret i lokalet. Jeg sugede indtryk til mig.

Jeg m√• sige, at medlemmerne af TiD forst√•r at tage godt i mod nytilkomne, man bliver m√łdt med en im√łdekommenhed og venlighed der er enest√•ende. Og nerverne begyndte stille og roligt at l√¶gge sig.

Conny Crabbe og Olivia Marianne Peuckert får luftet pelsene.
Conny Crabbe og Olivia Marianne Peuckert får luftet pelsene.
Vi satte os til bords, og fik noget at spise. Aftenen gik hurtigt, og inden jeg fik set mig om begyndte folk, at sive hjem. (ikke at de gik specielt tidligt, men jeg hyggede mig bare) Jeg besluttede at presse citronen for det sidste og blev til d√łren n√¶rmest blev lukket bag mig.

Nerv√łsiteten meldte sig stille og roligt igen, ud p√• gaden og praje en taxa. Igen var det overhovedet ikke nogen problemer. Jeg skulle ud p√• Amager og bad om at blive sat af, s√• jeg kunne g√• det sidste stykke ned af Amagerbrogade, igen en lille kildren i maven. Men igen ikke noget at blive nerv√łs over, folk gik bare forbi.
Vel ankommet hjemme skulle jeg til det triste: Af med h√•r og makeup. Det gik hurtigt og s√• p√• hovedet i seng. Jeg var l√¶nge om at falde i s√łvn, der var mange indtryk at ford√łje.

Jeg havde haft en dejlig aften ude sammen med de andre medlemmer fra TiD og fået en ordentlig en på opleveren. Samtidigt havde jeg også skabt et behov for mere. Det bliver helt sikkert ikke sidste gang jeg begiver mig ud.
Til slut en tak til arrang√łrerne fra TiD, tak for en dejlig aften jeg vil huske l√¶nge. Og en tak til alle deltagerne for at tage s√• godt imod mig.
Vi ses derude.

Knus
Liv.