Mine f√łrste ture i det fri som kvinde. Den 24. marts 2012.

Vist 1.693 gange.

Linda T. Pedersen i Dalbyneder Forsamlingshus
Linda T. Pedersen i Dalbyneder Forsamlingshus
Af Linda T. Pedersen.
L√łrdag d 25. februar 2012 var der generalforsamling i Transvestitforeningen i Danmark og fest bagefter. Det m√•tte jeg melde mig til, da jeg havde s√• gode oplevelser den f√łrste aften i TiD. Jeg syntes, det var besv√¶rligt at medbringe en stor taske og kl√¶de om i BeboerBrugsen, s√• jeg besluttede, at jeg ville tage hjemmefra som kvinde. Det bet√łd, at jeg m√•tte orientere min n√¶rmeste familie om, at jeg er transvestit. Jeg kunne ikke b√¶re risikoen for, at de fandt ud af det p√• en uheldig m√•de.

Gradvis gik konsekvenserne af min beslutning op for mig. Jeg skulle bruge en dametaske og unders√łgte mulighederne p√• ellos.dk. Da der var for lang leveringstid, m√•tte jeg finde p√• en anden l√łsning. Jeg fandt en genbrugsbutik i K√łbenhavn og fandt en taske til 48 kr. Den var ubrugt, og samme taske kostede 600 kr. p√• ellos.dk. Desv√¶rre havde de ikke en p√¶n pung, men jeg fandt en jeg kunne lide i Magasin.

N√¶ste problem var valg af t√łj. Jeg havde k√łbt to kjoler, men har det bedst med nederdele. Til det f√łrste arrangement i TiD havde jeg en hvid skjorte, sort nederdel og blazer p√•. Der var √©n, der konstaterede, at jeg nok var forretningskvinde i mit valg af t√łj. Som mand har jeg altid valgt kedeligt t√łj, og jeg f√łlte ikke, der var grund til at gentage den fejl som kvinde. Valget faldt p√• en r√łd nederdel og en hvid top med lidt gennemsigtigt m√łnster. Begge dele godskendt af min ekskone.

Linda ved mindestenen p√• Ejer Bauneh√łj.
Linda ved mindestenen for genforeningen med S√łnderjylland p√• Ejer Bauneh√łj med t√•rnet i baggrunden.
Ugen inden dagen blev brugt til at teste de forskellige trin i omkl√¶dning, og alt gik godt. Selve dagen gik alting galt. Jeg var s√• nerv√łs, at alt tog den dobbelte tid. Mit billige dameur rev hul i mine str√łmper, og jeg fik en fl√¶nge p√• kn√¶et. Ingen reservestr√łmper med denne dag (Nu har jeg et reservepar) og plaster p√• kn√¶et, men til sidst s√• jeg nogenlunde ud og bestilte en taxi. (Jeg var meget sent p√• den). For at undg√• en akavet situation, valgte jeg at fort√¶lle chauff√łren, at jeg var transvestit. Vi havde en behagelig samtale under turen.

Bon for frokost.
Bon for frokost p√• Moncarch motorvejscafeteriaet ved Ejer Bauneh√łj.
Jeg ankom et kvarter f√łr generalforsamlingen begyndte. Den varede kun en time. Jeg sad skr√•t overfor Tine Petersen, som jeg havde snakket godt med p√• min teatertur. Efter at have sikret mig, at det var Tine, spurgte jeg hende, om hun kunne kende mig. Selvf√łlgelig kunne hun ikke det, men hun blev meget glad for at se mig igen. Tine og jeg havde talt om, hvordan man fort√¶ller det til sin familie, og jeg har lyttet til hendes r√•d. Hun var derfor meget glad for, at det gik s√• godt for mig.

Da plastret p√• mit kn√¶ var faldet af og kn√¶et pludseligt begyndte at bl√łde igen, m√•tte jeg finde en l√łsning. Det eneste, vi havde, var en serviet og klisterb√•nd. Ikke s√¶rligt behageligt.

P√• vej hjem, fandt jeg ud af hvor korte skridt, man kan tage, med en pencil-nederdel. Jeg var p√• stationen 19 minutter f√łr n√¶ste tog. I S-toget satte jeg mig i stillekupeen, og ingen lagde m√¶rke til mig Efter et par stationer satte en kvinde sig overfor mig. Hun gloede lidt p√• mine ben, men i februar m√•ned uden str√łmper, med klisterb√•nd og serviet p√• kn√¶et? Hvem vil ikke glo en ekstra gang?

Da jeg kom hjem fjernede jeg min makeup. Min ekskone har r√•det mig til at g√łre det inden, jeg g√•r i seng. Siden har jeg erfaret, at det er vigtigt. De n√¶ste to dage gik med at bearbejde alle de f√łlelser og indtryk, jeg oplevede.

To uger senere var der sammenkomst i BeboerBrugsen igen. For at undg√• problemer med uret (Et af den slags man f√•r som gave, n√•r man k√łber hos Yves-Rocher) k√łbte jeg et dameur i en forretning. Jeg f√łlte ikke, det var n√łdvendigt, at forklare at jeg er transvestit, n√•r jeg bare skulle k√łbe et ur. Uret blev valgt. “Skal det pakkes ind som gave?” “Nej tak.” “Du ved godt, det er et dameur?” S√• m√•tte jeg forklare, at jeg er transvestit, s√• fremover siger jeg det hellere en gang for meget end for lidt.

Sammen med min √¶ldste datter havde jeg valgt det t√łj, jeg skulle have p√•. Desv√¶rre var der forsinkelse i leveringen af t√łjet, s√• jeg m√•tte finde en n√łdl√łsning. Det blev en kjole. Hun har ogs√• valgt en deodorant til mig.

Dalbyneder Forsamlingshus
Dalbyneder Forsamlingshus
Jeg kl√¶dte om i god tid uden problemer og var klar to timer f√łr, jeg skulle af sted. Det var anden gang, jeg forlod min lejlighed som kvinde, Da jeg havde god tid, var jeg ikke stresset, men derimod god tid til at blive nerv√łs. Med nerverne p√• h√łjkant forlod jeg min lejlighed og gik ned p√• gaden. Det var koldt og bl√¶ste, s√• efter 30 sekunder var det kulden, der fyldte mest i mine tanker.

I BeboerBrugsen havde Jette C. lavet koteletter i fad, og jeg tænkte: Åh nej. Min ekskone laver den ret rigtigt godt, og det er en ret jeg holder meget af. Hvordan ville denne her smage? Mine bekymringer blev gjort til skamme. Jettes er mindst lige så god. Det vil sige fremragende.

Da jeg kom hjem, var jeg tr√¶t. Jeg sad et par timer og t√¶nkte over dagens oplevelser og gik i seng uden at fjerne makeup! Det var dumt! Dagen efter havde jeg meget √łmme √łjne. Jeg h√•ber, at jeg har l√¶rt det nu, men jeg tvivler.

Trans-Danmarks bestyrelse valgt på generalforsamlingen den 17. marts 2017.
Bestyrelsen for Trans-Danmark valgt på generalforsamlingen den 17. marts 2017.
Fra venstre: Irene Haffner, Ulla R√łrvig, Camilla Voss, Michelle Holst-Fischer, Gry Victoria Simonsen, Tina Vyum og Patricia Larsen.
Ugen efter var der generalforsamling i Trans-Danmark. Jeg tog kl√¶dt som kvinde toget til Kors√łr station, hvor Tina Thranesen samlede mig op. Vi k√łrte mod Dalbyneder. Undervejs gjorde vi ophold ved Ejer Bauneh√łj og var oppe i t√•rnet, der er rejst i 1923 som minde om genforeningen med S√łnderjylland i 1920. Derefter spiste vi en let frokost p√• motorvejscafeteriaet ved Ejer Bauneh√łj. Da vi gik ind p√• cafeteriaet, t√¶nkte jeg ikke over, at jeg er transvestit. Mine st√łrste bekymringer var priserne p√• drikkevarer og mad.

Efter generalforsamlingen havde vi en hyggelig aften. Da b√•de Tina og jeg havde aftaler s√łndag, var vi n√łdt til at tage tidligt hjem, s√• vi forlod festen kl. 22.30 – et kvarter senere end planlagt. Linda kagler for meget.

Efter at have set billederne fra generalforsamlingen var der ingen tvivl. Jeg skulle have et par damebriller. Jeg tog hen til min optiker og fortalte, at jeg er transvestit, Jeg m√łdte i forretningen som mand. Servicen var i top. Kan det v√¶re en fordel at v√¶re transvestit?

Fredagen ugen senere var jeg sammen med to veninder i Hiller√łd. Vi shoppede og gik en tur p√• g√•gaden. En kvinde r√•bte “I ser godt ud piger”. Jeg vendte mig om og sagde “Tak”. Ud fra tonefaldet kunne jeg h√łre, at det var ment som et kompliment. Hun havde gennemskuet, at vi var transvestitter. Og g√łr det noget? Hendes kompliment varmede meget.
Er min m√•de at takle min udvikling fornuftig? N√¶ppe, men den virkede fint for mig. Husk, udviklingsforl√łbet er individuelt. Det der var godt for mig kan, v√¶re uheldigt for andre. Jeg var heldig med mine valg.

Uanset hvad andre må tænke om mig, så er en retur til skabet udelukket. Jeg vil nyde livet fremover.

Linda T. Pedersen.