Myra Chanel Ical, transkvinde blev den 10. januar 2010 fundet dræbt i Houston.

Vist 183 gange.

Myra Chanel Ical
Myra Chanel Ical
Myra Chanel Ical var f√łdt den 12. maj 1958 som mand og fik navnet Ruben Dario Ical. Der er ikke mange tilg√¶ngelige oplysninger om hendes liv.
Den 10. januar 2010 blev Myra Chanel Ical fundet dræbt og delvist afklædt på en ubebygget grund på Garrot St. tæt ved Richmond Avenue i Houston, Texas, USA. Politiet oplyste, at der var tale om et meget voldsomt drab.
Myra Chanel Ical havde k√¶mpet voldsomt for sit liv og havde adskillige knivstik herunder afv√¶rgel√¶sioner og bl√• m√¶rker p√• kroppen. D√łds√•rsagen var dog strangulering. Politiet var uden konkrete spor i sagen.

Området, hvor Myra Ical blev fundet, var kendt som tilholdssted for prostituerede og stofmisbrugere, men politiet har gjort opmærksom på, at der ikke er noget, som forbinder Myra Ical med hverken prostitution eller narko.
Lokale transorganisationer har beskyldt de lokale medier for respektl√łs omtale af Myra Ical og bebrejdet dem, at de konsekvent har omtalt Myra Ical som “han”.

Mandag den 25. januar 2010 kl. 1800 – 1830 blev der p√• den ubebyggede grund, hvor Myra Ical blev fundet, afholdt en mindeh√łjtidelighed. Under mindeh√łjtideligheden var der to gange 1 minuts stilhed. F√łrst for Myre Ical og derefter for de √łvrige transk√łnnede, der siden 1999 var blevet dr√¶bt i Houston.

I juni 2010 modtog politiet et anonymt brev med oplysninger om drabet og drabsmanden. Brevet indeholdt fornavnet på gerningsmanden, men desværre ikke tilstrækkelige oplysninger til identifikation af gerningsmanden.
Brevet beskrev to situationer, hvor brevskriveren havde set en person og h√łrt enkelte bem√¶rkninger fra denne person, som gjorde, at han formodede, at der var tale om drabsmanden,

Lucky Ward
Lucky Ward
Den 4. november 2010 foretog politiet anholdelse af den hjeml√łse mand Lucky Ward, f√łdt den 1. november 1964 – ogs√• kendt som Lawayne Jackson – for drab p√• en kvinde.
Under efterforskningen blev det konstateret, at hans DNA svarede til DNA fundet på den 40-årige transkvinde, Carlos T. Rodriguez kendt under navnet Gypsy, som blev fundet dræbt i sin lejlighed, 207 Frawley, Houston den 13. september 2010 omkring kl. 8 om morgenen. Lucky Ward blev derfor sigtet for drabet.

Den 28. februar 2011 meddelte politiet i Houston i en pressemeddelelse, at Lucky Ward var blevet sigtet for to drab Рen kvinde og transkvinden, Carlos T. Rodriguez Рog mistænkes for yderligere tre drab herunder drabet på Myra Ical.

Pr. 3. januar 2016 har det ikke været muligt at finde nyere oplysninger.

* * *
Mindeliste over dræbte transpersoner.

* * *
Artikel den 23. januar 2010 hos Advocate.com om sagen.
Artikel den 22. januar 2010 hos Planettransgender om sagen.
Artikel den 24. september 2010 hos abc13 om det anonyme brev.
Artikel den 5. november 2010 hos Chron om anholdelsen af Lucky Ward.
Pressemeddelelse den 28. februar 2011 fra Houston Police Department om anholdelse af og mistankerne mod Lucky Ward.
Artikel den 28. februar 2011 hos Chron om, at Lucky Ward var sigtet for drab på en transkvinde og mistænktes for drabet på bl.a. Myra Ical.