Nu skal regeringen vælge model for juridisk kønsskifte – vælg den rigtige. Pressemeddelelse fra LGBT Danmark den 6. februar 2014.

Vist 161 gange.

LGBT Danmark
LGBT Danmark
PRESSEMEDDELELSE 6. februar 2014

Nu skal regeringen vælge model for juridisk kønsskifte– vælg den rigtige

Minister for børn, ligestilling, integration og sociale forhold, Manu Sareen, har her til morgen vÌret i studiet pü DR2 Morgen.

Regeringen har siden sin tiltrÌden indført mange forbedringer pü lgbt-omrüdet: Som den første regering nogensinde indsatte man et lgbt-afsnit i regeringsgrundlaget. Man gennemførte det kønsneutrale Ìgteskab. Efterfølgende gjorde man det muligt for par af samme køn at blive viet i folkekirken. Og man gennemførte verdens fremmeste børnelov for regnbuefamilier.

Det er vigtigt, regeringen fortsÌtter denne retning. Regeringen skal vÌlge, hvilken model, der skal anvendes ved juridisk kønsskifte. Det er hÌvet over enhver tvivl, at man selvfølgelig fjerner kastrationskravet. Men det er vigtigt man vÌlger en model, der ikke forudsÌtter psykiatrisk udredning. Informeret samtykke er den rigtige løsning.

Dette sker i en verden, hvor der aktuelt er stĂŚrke krĂŚfter imod lgbt-rettigheder, fx i Rusland og i Europa-Parlamentet. Her skal Danmark gĂĽ i front i den modsatte retning.

Om juridisk kønsskifte:
http://panbloggen.files.wordpress.com/2013/05/lgbt-danmark-juridisk-kc3b8nsskifte.pdf

Søren Laursen, forperson – sla@lgbt.dk – tlf. 4260 4560
Vibe Grevsen, transpolitisk talsperson – vibe@lgbt.dk – tlf. 2972 5212

* * *
Pressemeddelelsen i pdf-format.
Juridisk kønsskifte. Notat af 17. maj 2013 fra LGBT Danmark bringes i Vidensbanken.