Pernille B√łgeskov Hansen har i 16 √•r levet fuldtids som kvinde. 21. maj 2002.

Vist 982 gange.
Af Pernille B√łgeskov Hansen den 21. maj 2002.
Hej Tina

Det er en rigtig god side du har lavet. Det er dejligt n√•r nogen tager sig tid til at lave en seri√łs side p√• nettet. Det var en af mine venner, der gav mig adressen, som jeg vil give videre til andre interesserede.
Du skriver, at du s√łger kontaktpersoner, der kan hj√¶lpe andre. Jeg stille mig gerne til r√•dighed, hvis du er interesseret.

Her er lidt om mig selv:
Jeg er en 38 årig pre-op transsexuel, der har levet fuldtid som kvinde i 16 år. Jeg har siden jeg var barn haft det sådan.
Som 12 √•rig l√¶ste jeg en bog, hvor den f√łrste k√łnsskifteoperation i Danmark tilbage i 1950erne, blev n√¶vnt. Via kildematrialet fik jeg p√• biblioteket fat i flere b√łger, og jeg kunne s√• sm√•t s√¶tte ord p√• nogle defuse f√łlelser, jeg havde.
Som 17 √•rig sprang jeg ud af “skabet” overfor et par veninder, som ikke syntes, jeg var underlig. Tv√¶rtimod faldt der nogle brikker p√• plads hos dem omkring mig. Det skal siges, at jeg har haft veninder siden b√łrnehaven.
Som 22 √•rig m√łdte jeg min f√łrste k√¶reste som fik mig til at tage skridtet fuldt ud og v√¶re kl√¶dt som kvinde ude i det virkelige liv. Modsat de fleste TS‘ere er jeg lesbisk, og derudover feminist.
Min f√łrste k√¶reste (Laila) var til stor hj√¶lp, og siden har jeg levet i parforhold med andre kvinder, hvoraf et par af dem har haft sv√¶rt ved at leve sammen med en TS‘er, og det har derfor naturligvis ikke holdt.
Idag er jeg single og det er jeg faktisk glad for.
De veninder jeg har, kan ikke forestille sig mig som andet end Pernille.

I 1995 fik jeg via min læge, der ikke selv ville hjælpe mig, kontakt med Sexologisk Klinik på Rigshospitalet.
Der gik jeg i over et år og fik derefter at vide, at de ikke ville hjælpe mig, fordi jeg fungerede for godt mentalt og socialt; og hvis jeg fik det godt med min barndom, ville jeg blive normal (Hvad så normal end er).
Jeg var godt klar over, at jeg ikke havde de store muligheder.
Jeg er et meget udadvendt menneske, der arbejder meget med sig selv mentalt.
Jeg har m√łdt andre TS‘ere i min situation, og det er helt sikkert, at Sexologisk Klinik helst kun hj√¶lper personer, der har fors√łgt selvmord eller v√¶ret p√• den lukkede afdeling.
Flere sexologer, der er/har v√¶ret tilknyttet S.K., l√¶gger ikke skjul p√•, at de er imod k√łnsskifteoperationer. Derfor vil de helst kun hj√¶lpe personer, der f√•r et tragisk livsforl√łb efter operationen, s√• S.K. kan sige “Se det hj√¶lper ikke med k√łnsskifte“.
Jeg kender selv til to psykisk syge personer, der fik operationen, men som objektivt set aldrig skulle have den. Den ene begik selvmord, og den anden lever i dag som alkoholiker.

I 1999 fik jeg kontakt til en TS‘er i Jylland, der via en l√¶ge skaffede mig hormoner, men efter 15 m√•neder fik jeg et brev fra hende, hvori hun meddelte, at hun var flyttet til Tyskland, og at det var slut med hormonerne fra hende.
Jeg m√• indr√łmme, at jeg fik en gevaldig nedtur og har lige siden v√¶ret p√• udkik efter en mulighed for at f√• hormoner igen; indtil videre uden held.
Jeg er f√łrtidspensionist p.gr.a. et nedsat syn. Dette sammen med at v√¶re TS‘er giver ikke de store muligheder for fast job. Jeg har dog igennem en lang √•rr√¶kke v√¶ret tilknyttet forskellige lokalradioer – b√•de som frivillig og l√łnnet medarbejder.
Derudover har jeg igennem nogle år været tilknyttet en telefonrådgivning om sex og samliv.
Lige nu arbejder jeg p√• at f√• lavet en hjemmeside, der forh√•benligt kan hj√¶lpe andre. Jo flere seri√łse sites om emnet jo bedre. Der g√•r nok nogle m√•neder f√łr den kommer op at k√łre.

Jeg bor i Valby, K√łbenhavn og er glad for, at jeg bor i en storby, hvor der er nogle flere muligheder, n√•r man er anderledes.
Det var i korte (?) træk lidt om mig selv.
Jeg håber, jeg kan hjælpe nogle andre, der har det sværere end mig.
Jeg vil √łnske dig en god pinse.

Med venlig hilen
Pernille B√łgeskov Hansen.

* * *
Fortsættelse den 23. september 2002.

Familien
Der har desv√¶rre, men ventet, ikke v√¶ret nogen positiv opbakning fra min familie. Min far d√łde da jeg var 2 √•r gammel og siden har der kun v√¶ret meget sporadisk kontakt til min fars familie. Da jeg var 5 √•r forelskede min mor sig i en ny mand og de blev gift 9 √•r senere.
Min stedfar d√łde i 1994 og min stedfar og jeg havde et meget d√•rligt forhold til hinanden. F√łr jeg fortalte min familie om min tilv√¶relse som TS‘er m√łdte jeg min stedfar p√• gaden og begge gange truede han mig p√• livet. Efter hans d√łd fortalte jeg min familie om mit sande “jeg”. Mine to stedbr√łdre, deres koner og b√łrn tog det ganske p√¶nt og var ikke overrasket. Derimod reagerede min mor og hendes familie meget negativt. En del af min mors familie bor ligesom jeg i Valby og havde ofte set mig inden jeg selv forklarede dem hvorfor jeg g√•r feminint kl√¶dt. De har givet udtryk for at de ikke vil hilse p√• mig hvis de m√łder mig p√• gaden.
Det er nu ikke det store problem for mig, da jeg ikke har haft ret megen kontakt til min mors familie siden jeg som 21-√•rig flyttede hjemmefra. Den mest positive reaktion fik jeg fra min morfar som d√łde i 1992. Vi m√łdtes ved et tilf√¶lde p√• √łsterbro, K√łbenhavn hvor han boede. Det var i 1987 da jeg sammen med min dav√¶rende k√¶reste, Laila, skulle bes√łge en f√¶lles veninde. Min morfar var naturligvis meget overrasket over at se mig i kjole, men vi lavede en aftale s√• han kunne f√• en forklaring. Da han var en √•rgang 1905 havde han sv√¶rt ved at forholde sig til transseksualitet men efter en lang samtale var hans reaktion: “Jeg har stor respekt for dig som menneske, og hvis det er det liv du √łnsker at leve s√• har du min accept, s√• l√¶nge du er klar over der er konsekvenser ved at f√łlge sit hjerte.” Faktisk har vi meget til f√¶lles n√•r det g√¶lder holdningen til livet. Han var ogs√• klar over at jeg ville f√• problemer med resten af familien.

Venner
Indtil 1995 havde jeg en del venner og bekendte, men da jeg startede p√• Sexologisk Klinik faldt de fleste fra. Jeg har lige siden b√łrnehaven haft veninder, og der har altid v√¶ret en eller to veninder jeg har v√¶ret t√¶tte veninder med. De veninder jeg har haft igennem tiden har altid betragtet mig som Pernille og flere af dem har givet udtryk for at det ville v√¶re helt forkert hvis jeg havde kort h√•r og var ikl√¶dt mandet√łj. Mange af dem har da ogs√• kun kendt mig som Pernille. Jeg har v√¶ret utrolig glad for den st√łtte mine veninder har givet mig igennem √•rene. N√•r man, som jeg, ikke har nogen st√łtte fra familien s√• er det utroligt vigtigt at man har venner/veninder der kan hj√¶lpe og st√łtte en i de sv√¶re perioder man nogen gange kommer i som TS‘er. For √łjeblikket har jeg tre rigtig dejlige veninder: Malene (min sj√¶les√łster), Johanne og Tina. De er med til at g√łre det hele lidt lysere. Igennem √•rene har jeg ogs√• haft mandlige venner, men de er som regel hurtigt faldet fra da de som regel har haft sv√¶rt ved at acceptere mig som person. Da jeg kun er kommet meget lidt i transsexuelle/transvestit-milj√łerne er det aldrig blevet til t√¶tte venskaber med transvestitter eller transsexuelle, men det kan jo n√•s endnu.

Kærester
Sexuelt er jeg lesbisk og derfor har mine forhold været med kvinder.
Jeg har haft fem k√¶rester igennem √•rene. To af dem var lesbiske. De tre seneste k√¶rester, jeg har haft, var bisexuelle. Der er stadig en del lesbiske, som mener, at man er det k√łn man er f√łdt, dog er holdningen hos de unge lesbiske ved at √¶ndre sig i positiv retning.

De har alle haft Pernille som k√¶reste, dog har de to seneste haft problemer med at fuldt ud acceptere tingenes tilstand. Det er klart en fordel at n√•r de har m√łdt mig f√łrste gang s√• er det Pernille de har m√łdt. Det er altid sket i forbindelse med arbejde eller i sociale situationer (d.v.s. igennem venner, fester og lign.). Det har naturligvis betydet at de har skullet tage stilling til en del ting bl. a. hvordan de skulle forklare deres familie at k√¶resten var transsexuel. Dog har det v√¶ret sm√•t med negative reaktioner fra mine k√¶resters familie. Det har heller aldrig v√¶ret pga. at jeg er transsexuel at mine forhold er g√•et i stykker.

Det har altid v√¶ret meget vigtigt for mig at begge parter har v√¶ret bevidste om hvorfor et forhold ikke fungerede. P√• den m√•de er der en chance for at “aben” ikke f√łlger med til det n√¶ste forhold.
Min erfaring er at man kommer længst med ærlighed og åbenhed.

Med venlig hilen
Pernille B√łgeskov Hansen.