Seksuelle minoriteter er vrede over »fordomsfuld« TV 2-chef. Politiken den 19. januar 2011.

Vist 138 gange.
I Politiken den 19. januar 2011 kan læses, at landsformanden for LGBT Danmark, H.C. Seidelin finder, at redaktionschef pÃ¥ TV2 Østjylland, Eva Kvist med sit svar i medierne den 18. januar 2011 pÃ¥ kritik af en udsendelse “kastede benzin pÃ¥ bÃ¥let” ved bl.a. at udtale:

»Der findes jo inden for forskellige seksuelle minoriteter, herunder den homoseksuelle, nogen, som er helt ude på kanten af noget, hvad jeg tror, mange vil være enige om, er perverst, og hvor det også nærmer sig noget ulovligt«.

I artiklen kommer H.C. Seidelin med flere kritiske bemærkninger om Eva Kvist og hendes måde at håndtere og svare på den rejste kritik.

Artiklen slutter med:
»Eva Kvists forsvarstale er også faldet den radikale politiker politiker Uffe Elbæk for brystet. Han vil nu tage sagen op med den radikale ligestillingsordfører på Christiansborg, Manu Sareen«.

og en del af den pressemeddelelse, som Uffe Elbæk i sagens anledning har udsendt:

»Ikke nok med at Eva Kvist nægter at godtage klagen, så krænker hun seksuelle minoriteter yderligere, når hun siger, at navnlig homoseksuelle, foretager perverse handlinger. Det er stærkt fordomsfuldt og ude af trit med virkeligheden i år 2011. Og så er det dybt krænkende for homomiljøet, transseksuelle og andre seksuelle«.

* * *
Artiklen i Politiken den 19. januar 2011.

Baggrunden er, at TV2 Østjylland fredag den 7. januar 2011 bragte et indslag om et “Nyt magasin for homoseksuelle”, hvor studieværten, Søren Ø. Jensen bl.a. næsten konsekvent omtalte Betina Hvejsel, der er MtK transseksuel, som “han”.