Prodigal Sons

Vist 242 gange.

Prodigal Sons
Prodigal Sons

Titel Prodigal Sons
Dansk titel De fortabte sønner
Selskab Big Sky Film Productions Inc.
Instruktør Kimberly Reed og John Keitel
Medvirkende Kimberly Reed kld. Kim
Født som drengen Paul
Marc McKerrow – adopteret storebroder –
barnebarn af Orson Welles og Rita Hayworth
Todd McKerrow – lillebroder
Carol McKerrow – moder
Jan Haima – Carols søster
Claire Jones – Kims partner
gennem de sidste knap 10 ĂĽr
  Debbie McKerrow – Marcs hustru
  Kelsie McKerrow – Marcs datter
  Loren McKerrow (arkivoptagelse)
  Lea McKerrow
  Gordon McKerrow
  Kathy McKerrow
  Orson Welles (arkivoptagelse)
  Rita Hayworth (arkivoptagelse)
  Oja Kodar – samlever med Orson Welles
gennem en snes ĂĽr
Premiere 29. august 2008
Spilletid 86 minutter
Sprog Engelsk

Dokumentarfilm om tre brødre, der voksede op i et harmonisk hjem i Helena, Montana i USA, og som hver for sig har en speciel skÌbne.
Ægteparret McKerrow kunne ikke få børn, hvorfor de adopterede en lille nyfødt dreng, som de gav navnet Marc.
NĂŚsten samtidig hermed blev hustruen, lĂŚrerinden, Carol imidlertid gravid og fødte sønnen Paul. Et ĂĽrs tid senere fødte hun endnu en søn – Todd. Faderen, der var lĂŚge, døde i 2003.

Marc – født i 1966 – kørte som 21-ĂĽrig kørte galt i sin bil og blev hjerneskadet. Han blev gift med Debbie og sammen fik de datteren Kelsie.
Marc havde et stort ønske om at kende til sin biologiske baggrund og fik opsporet sin biologiske moder – Rebecca Welles, der var datter af Orson Welles og Rita Hayworth. Han korresponderede med sin moder, Rebecca et stykke tid og aftalte, at de skulle mødes. Inden de nĂĽede at møde hinanden, døde hun uventet. Marc deltog i bisĂŚttelsen og sĂĽ for første og sidste gang sin biologiske moder – død liggende i sin kiste.
Orson Welles døde i 1985, Rita Hayworth i 1987. Deres datter Rebecca Welles levede som voksen et privat tilbagetrukket liv. Hun var gift to gange og fødte Marc i 1966, men havde efter fødslen ikke kontakt til Marcs fader. Marc blev straks efter fødslen bortadopteret. Marc blev født i 1966. Rebecca Welles døde i 2004 59 ür gammel.

Todd var homoseksuel.

Kimberly Reed (Paul)
Kimberly Reed (Paul)
Paul flyttede til San Francisco, hvor han blev uddannet som filminstruktør og fotograf. Under opholdet i San Francisco fik han fortaget en mand til kvinde kønsskifteoperation og tog navnet Kimberly Reed – til daglig Kim. I dag bor Kim i New York og arbejder som fotograf.

Prodigal Sons
Prodigal Sons
Optagelserne til dokumentarfilmen begynder og den endelige film tager udgangspunkt i, at Kimberly beslutter at deltage i sin gymnasieklasses 20-ürs jubilÌum. Hun gik i øvrigt i samme klasse som Marc, da han i starten af sin skolealder gik en klasse om.
Kimberly Reed havde ikke set sin broder Marc siden før sin kønsskifteoperation ti ür tidligere.
Kim fik John Keitel, der tidligere havde lavet en kortfilm om sig selv, da han sprang ud som homoseksuel, til at ledsage sig og lave optagelser til filmen.
Filmen følger herefter de tre brødre – nu rettelig to brødre og en søster – fra de mødes, deltager i jubilĂŚumsfesten og det nĂŚste ĂĽrs tid. Herunder ogsĂĽ, da Marc besøger Orson Welles kvindelige samlever gennem en snes ĂĽr – Oja Kodar – i hendes hjem i Kroatien.

Filmen blev vist pĂĽ DR2 den 5. januar 2010.

* * *
Omtale af filmen hos IMDb.
Omtale af filmen hos Amazon, hvor den ogsü kan købes.