Prostitution i København. Redegørelse udarbejdet til Socialforvaltningen i Københavns Kommune. 30. maj 2007.

Vist 220 gange.
Redegørelsen om prostitution i København blev fremlagt for Københavns Kommunes socialudvalg den 30. maj 2007, hvor den blev drøftet og beslutninger truffet.

* * *
Redegørelsen blev endvidere fremlagt büde i Folketingets Retsudvalg og Socialudvalg den 23. juli 2007.
Den er udarbejdet pü grundlag af en beslutning i borgerreprÌsentationen den 23. februar 2006, hvor borgerreprÌsentationen bad Socialforvaltningen om at uarbejde en redegørelse om prostitution i København. Redegørelsen skulle afdÌkke prostitutionens omfang samt belyse den forebyggende og sociale indsats i København. Endelig skulle redegørelsen komme med anbefalinger til en styrket indsats pü omrüdet.

* * *
PĂĽ side 30 i redegørelsen er der et afsnit om transkønnede – tilsyneladende noget tilfĂŚldigt – beteget som transseksuelle og transvestitter.
Afsnittet gengives herunder:

Transseksuelle prostituerede
Der findes transseksuelle og transvestitter i prostitution, og de findes büde i gade-, klinik- og escortprostitution, men udgør ikke en sÌrlig synlig del af prostitutionsmiljøet. Transvestitter og transseksuelle annoncerer i et lille omfang i de gÌngse medier [9]. Hvorvidt antallet af annoncer afspejler andelen af transvestitter og transseksuelle i gruppen af prostituerede, er ikke undersøgt.

Thailandske ladyboys, som befinder sig i det thailandske prostitutionsmiljø, udgør en mere synlig del af denne gruppe. ladyboys er mÌnd, som er meget feminine, men ligner mÌnd pü mange müder. De har füet lavet bryster, men indtager ikke hormonprÌparater, og bortset fra de ladyboys, der für foretaget en kønsskifteoperation, har de fleste et velfungerende kønsorgan.

Ifølge den viden, der er indsamlet i forbindelse med det thailandske brobyggerprojekt pü Vesterbro, foregür denne prostitutionsform pü massageklinikker, natklubber, diskoteker samt pü bøssebarer (Status for Brobyggerprojektet 2007).

Kunderne til ladyboys er typisk yngre, velplejede mÌnd, som ikke normalt er kunder til prostitution, men som afprøver en biseksuel side. Priserne hos ladyboys er betragtelig højere end i prostitutionsmiljøet i almindelighed (Status for Brobyggerprojektet 2007).

Omfanget af ladyboys er ikke kortlagt. Dog melder den thailandske kulturformidler, der er tilknyttet Brobyggerprojektet ved Vesterbro Socialcenter, at antallet af thailandske ladyboys i Københavns Kommune er et stadigt voksende fÌnomen. I den status, der er foretaget i forbindelse med føromtalte brobyggerprojekt, fremgür det, at der i perioden ultimo 2005 til medio 2006 har vÌret cirka 5 hold unge ladyboys pü turne fra Pattaya [10] i miljøet omkring Vesterbro, det vil sige omkring 20 personer.

Socialforvaltningen vurderer imidlertid, at det ikke er muligt at komme med et skøn over antallet af transseksuelle og herunder ladyboys i København.

Noter
  1. [Retur] Hermed menes Ekstra Bladet samt foromtalte Internetsider.
  2. [Retur] Thailands største sexindustriby

* * *
Referat af Købehavns kommune, Socialudvalgets drøftelse mm. af redegørelsen.

Folketingets journal – Socialudvalget, Alm. del 2006-2007 – Bilag 354 – vedr. redegørelsen.
Redegørelsen i pdf-format hos Socialudvalget, Folketinget.
Folketingets journal – Retsudvalget, Alm. del 2006-2007 – Bilag 607 vedr. redegørelsen.
Redegørelsen i pdf-format hos Retsudvalget, Folketinget.