Qvickie og Tina Thranesen deltog i kursus den 24. februar 2001.

Vist 774 gange.

Museluna/Mitte.
Museluna
/Mitte.
L√łrdag den 24. februar 2001 deltog Liselotte og jeg i et kursus arrangeret af Museluna/Mitte – en dejlig 45 √•rig kvinde, der havde tilrettelagt et kursus for transvestitter.

Oplægget til kurset var:
1. Hvordan geb√¶rder “rigtige” kvinder sig?
2. Hvilke signaler sender de til hinanden?
3. Hvad betyder signalerne?
4. Hvordan rejser man sig og sætter sig på en stol uden at virke klodset?
5. Hvordan l√¶gger man ansigtet i “rette” folder?
6. Hvor g√łr man af armene?
7. Hvordan g√•r man naturligt med de h√łje stiletter uden at virke krukket?

Mitte havde f√•et hj√¶lp af Karina, der er kgl. baletdanser og instrukt√łr.

Herunder beskriver Mitte, jeg selv og Liselotte, hvorledes vi oplevede kurset.
Liselotte har senere skiftet navn til Qvickie.

Mitte oplevelse af kurset

Museluna/Mitte.
Museluna
/Mitte.
Museluna eller Mitte, som hun hedder, fortæller her hvordan, hun oplevede afviklingen af sit transvestitkursus.

Igennem et halvt √•r havde jeg planlagt mit kursus, haft kontakt til over hundrede mulige deltagere, og l√łrdag den 24. februar 2001 var jeg p√• vej til skolen, hvor kurset skulle gennemf√łres for de to (ja det er rigtig skrevet 2), som havde vist interesse og havde meldt sig.

Jeg m√• indr√łmme, at jeg havde lidt ondt i maven af sp√¶nding og forventning.
Karina (instrukt√łren og koreografen) var lige s√• sp√¶ndt, som jeg.

Karine.
Karine.
Jeg havde d√¶kket op med kaffe, fastelavnsboller, sodavand, √łl, kildevand, bolsjer og frugt og en god portion humor.

Karina, Liselotte og Mitte.
Karina, Liselotte og Mitte.
En time f√łr kursets start (“det forlangte deltagerne”) kom to flotte fyre g√•ende op ad trappen og blev vist til omkl√¶dningsrummet.

Kurset blev afholdt p√• en skole, hvor vi r√•dede over et k√¶mpe rum med spejle p√• hele den ene endev√¶g, s√• hvad vi end gjorde, kunne vi se det og rette det, der skulle rettes, efter instrukt√łrens smilende, rolige og muntre vejledning.

Da kurset startede kom Tina og Liselotte ud af omkl√¶dningsrummet – to smukke og glade “kvinder”. Sikken en positiv overraskelse.

Karina var kommet dertil p√• sin scooter og for at kunne m√•le sig med de smukke “kvinder”, som hun sagde, satte hun sit lange h√•r p√¶nt op, og tog ogs√• sine h√łje h√¶le p√•.

Liselotte.
Liselotte.
Efter introduktionen, fulgte et lille foredrag om, hvad der indvirker på vores adfærd, hvad vi skal være opmærksom på, og hvordan vi kan få vores tale til at matche med vores kropssprog.
Tina Thranesen.
Tina Thranesen.
Tina og Liselotte var dog meget interesseret i at “komme rigtig” igang. Karina viste, hvordan man skulle g√łre for at v√¶re bl√łde i bev√¶gelserne b√•de i arme og hofter, og hvordan anklerne kunne styrkes for at holde til at g√• i de h√łje sko.

Derefter gennemgik vi nogle cases, hvor der b√•de skulle g√•es og l√łbes, hvor man skulle rejse sig og s√¶tte sig b√•de fra en stol og fra gulvet (som her illuderede en skovbund). Tina og Liselotte fik deres sag for og sved p√• panden, s√• vi m√•tte lige √•bne et par vinduer. Der blev tid til ryge og kaffepause (ikke s√• meget) og pludselig var tiden g√•et.

En journalist fra bladet VIRUS kom og fik en plads på gulvet og en god snak og nogle billeder, som kommer i bladet i maj måned.

Karina, Liselotte og Mitte.
Karina, Liselotte og Mitte.
Vi sluttede af med en god frokost, hvor vi fik snakket en hel del igennem, og vi var alle enige om, at det havde været en dejlig oplevelse, og at det var både synd og skam, at ikke flere havde turde melde sig til kurset.

Jeg skal i√łvrigt lige bem√¶rke, at Karina, da vi var f√¶rdige, lagde m√¶rke til, at en mand havde sneget sig ind i lokalerne. Da jeg let henkastet sagde, at det skam var Tina, tabte hun b√•de ansigt og m√¶let. S√• stor var forvandlingen, at selv hun blev snydt.

Jeg siger hjertelig tak til jer to “t√łser”, som viste, at I troede p√• mig og havde mod og lyst til at deltage.

Kærligst Museluna/Mitte.

Tina på transvestitkursus

Museluna/Mitte.
Museluna
/Mitte.
S√łndag aften den 10. december 2000 kl. 2338 indledte jeg p√• Scor en chat med ordene:
“God aften. Er fra flere sider blevet gjort opm√¶rksom p√• din profil”.

Det var Jackie(tv) og Liselotte(tv), der uafh√¶ngig af hinanden havde gjort mig opm√¶rksom p√•, at der p√• Scor fandtes en profil, der hed “Transkursus”, og at de var i chat med en kvinde, der ville lave et kursus for transvestitter.

Det blev en lang chat, som f√łrst sluttede over midnat – mere pr√¶cist mandag den 11. december kl. 0046.

Det var starten på mit bekendtskab med Museluna, som egentlig hedder Mitte.
Chatten resulterede i, at jeg her på min hjemmeside oprettede en omtale af hendes transvestitkursus med mulighed for at kontakte hende via E-mail.

Frem til l√łrdag den 24. februar 2001, hvor kurset blev afholdt, blev siden bes√łgt 1.300 gange. Ganske p√¶nt p√• 11 uger.
I l√łbet af denne tid havde Mitte kontakt med rigtig mange transvestitter, der viste interesse for hendes kursus. Selv har jeg ogs√• “talt” med mange transvestitter, og alle gav udtryk for, at det var en god ide med s√•dan et kursus.

Selv syntes jeg også, at kurset var en god ide, og jeg fortalte hurtigt Mitte, at hun godt kunne regne med min deltagelse.
Derfor blev jeg også noget overrasket over, at kun Liselotte og jeg havde meldt os til kurset.

Karina.
Karina.
S√• kom endelig dagen – l√łrdag den 24. februar 2001 – kursusdagen. Jeg var noget sp√¶ndt p√•, hvordan det hele ville forl√łbe.

Liselotte og jeg havde aftalt, at vi ville komme sammen, s√• jeg k√łrte rundt om hendes bop√¶l og samlede hende op. Ja det vil sige, p√• det tidspunkt var hun jo ikke Liselotte, og jeg var ikke Tina. Men pyt med det.

Der var mulighed for at komme op til en time f√łr kurset start kl. 1030, s√• vi havde rimelig tid til omkl√¶dning og til at f√• lagt lidt make-up.
Vel ankommet til skolen m√łdte vi Mitte ved indgangen og fik forevist lokalerne, hvor kurset skulle afvikles.

Mitte er en dejlig kvinde. Nem at v√¶re sammen med og let at tale og sludre med. S√•vel Liselotte som jeg f√łlte os straks p√• b√łlgel√¶ngde med hende.
Ikke s√• snart var Liselotte og jeg f√¶rdige med at kl√¶de om og l√¶gge en let make-up, f√łr Karina ankom.
Hun s√• lidt bet√¶nkelig ud. Jeg kan forestille mig, at hun nok har t√¶nkt: “Hvad er det, jeg har indladt mig p√•?”.

Så gik vi i gang. Liselotte og jeg sad pænt på hver sin stol med front mod spejlvæggen.
Foran os var Mitte og Karina og så spejlbilledet af os selv.
Det varede ikke længe, inden der var en dejlig og afslappet stemning godt krydret med Liselottes sprælske påfund.

Mitte forklarede og demonstrerede sammen med Karina hvordan talen og kropssproget supplerer hinanden. Viste, hvordan det med hænder og arme Рja med hele kroppen Рvar muligt at understrege, hvad hun sagde.
Et af eksemplerne viste to kvinder, der m√łdte hinanden og hilste p√• hinanden. Her viste Mitte og Karina tydeligt, hvordan de med deres kropssprog kunne understrege gl√¶den ved at se den anden, men s√• sandelig ogs√• p√• trods af s√łde ord form√•ede at udtrykke “dumme k√¶lling, hvorfor skulle jeg ogs√• lige l√łbe p√• dig”.
S√• tog Karina f√łringen.
Madrasser ud p√• gulvet og ned at ligge. Tipetansk musik ud af h√łjttalerne.

Musikken var ikke ligefrem en fryd for mine √łren.
Men med Karinas instruktioner om at slappe af, l√łfte og dreje arme og h√¶nder i takt til musikken, kunne jeg godt fornemme, at det passede godt sammen. Meget afslappende.
Det fik det dog ikke lov til at blive ved med at være.
Karina demonstrerede og fik os til at bruge andre muskler i kroppen. Muskler i mave, l√•r, l√¶gge, nakke og skulder – ja jeg kunne n√¶vne flere endu. Ikke h√•rde √łvelser, men √łvelser med det form√•l at smiddigg√łre og bl√łdg√łre vore bev√¶gelser.

Tina √łver i gang foran spejlv√¶ggen.
Tina √łver i gang foran spejlv√¶ggen.
Men s√• var det ogs√• slut med at ligge og “drive”.
De n√¶ste √łvelser gik p√• at bev√¶ge hofterne.

Frem og tilbage gik fint. Syntes faktisk, at det gik endog særdeles fint.

Sv√¶rere blev det, da hofterne skulle bev√¶ges fra side til side og i cirkler. Men n√¶sten umuligt blev det, da hun ville have os til at bev√¶ge hofterne i et ottetalsm√łnster. Og alt sammen uden at bev√¶ge f√łdder og overkrop. Det var sv√¶rt, men ingen tvivl om, at de √łvelser vil kunne l√¶re os at give et yderst femminint vrik med numsen.

At Karina er balletdanser s√•s tydeligt under disse √łvelser. Hun havde ganske enkelt fuld kontrol over sin krops bev√¶gelser. Imponerende, hvordan hun kunne bev√¶ge sin spinkle, slanke og veltr√¶nede krop.

Efter en kort pause fortsatte vi med mere praktiske √łvelser i at g√•, sm√•l√łbe, s√¶tte sig og rejse sig. √łvelser i at g√• sludrende med en veninde, se sig naturligt omkring, standse for at se p√• forretningsvinduer og meget mere.

Hele tiden kunne vi se os selv i spejlvæggen.
Mitte og Karina kommenterede flittigt og lod os gentage √łvelserne. I spejlet kunne jeg ogs√• se, at det, som de p√•pegede var rigtigt, og at gentagelserne hjalp p√• min m√•de at g√• og bev√¶ge mig p√•.

Efter disse grundl√¶ggende √łvelser blev disse kombineret i sm√• dagligdags situationer. Situationer, som vi alle kender fra hverdagen – uanset om man er mand eller kvinde.

Det var √łvelser som:
“Bussen holder ved stoppestedet. Skynd dig, at den ikke k√łrer fra dig. Undervejs √•bner du din taske og finder penge/buskort frem”.

“G√• hen til busstoppestedet. Undervejs √•bner du din taske og fisker din l√¶bestift og spejl frem og kommer frisk l√¶bestift p√•. Husk at √•bne og skrue l√¶bestiften frem med een h√•nd”.

Tina ved bussen.
Tina ved bussen.
“G√• op i bussen, vis dit buskort, g√• ned gennem bussen, find en plads og s√¶t dig. L√¶g eventuelt benene over kors og placer din taske i sk√łdet”.

“Du g√•r hen ad fortovet, stopper ved et vindue og kigger lidt p√• udstillingen, inden du forts√¶tter”.

Derefter fulgte en lidt mere afslappende √łvelse, hvor m√•tterne p√• gulvet igen kom i brug.
Vi skulle på skovtur.
√ėvelsen gik ud p√• at s√¶tte sig p√• et t√¶ppe eller p√• gulvet. At s√¶tte sig og rejse sig og sidde femminint. Det gav ogs√• mulighed for at f√• en kop kaffe.

Under denne √łvelse kom en journalist. Det var aftalt p√• forh√•nd, og s√•vel Liselotte som jeg havde accepteret at tale med journalisten, samt at der m√•tte tages billeder. For mit vedkommende dog ikke, s√• ansigtet blev vist. Journalistens artikel vil blive bragt i tidsskriftet “Virus”. Det bliver sp√¶ndende at l√¶se artiklen og se billederne.

Men så var tiden også så fremskreden, at det var tid at slutte.
Efter omkl√¶dningen m√łdte jeg Karina i gangen ved toilettet og omkl√¶dningsrummet. Hun virkede noget overrasket.

Afslutningsvis samledes vi alle fire og spiste et let pastaanretning. Herunder gik snakken livligt om kurset og transvestisme. Karina fortalte ogs√•, at hun var blevet noget overrasket over at m√łde en mand i gangen. Hun havde ikke genkendt mig.
Det er jeg selvf√łlgelig glad for at opleve og f√• fortalt.

Alt i alt et kursus, som både var en dejlig oplevelse og lærerigt.
Tak til Karina og Mitte.

Mitte fortalte, at hun har planer om at gentage kurset, og at hun har planer om flere aktiviteter for transvestitter.
Næste kursus og andre aktiviteter vil jeg omtale her på min hjemmeside i takt med, at de finder sted.

Den 1. marts 2001. Tina Thranesen.

Liselotte på transvestitkursus

En lille notits om transvestitkurset!

Tina, Liselotte, Karina på "skovtur".
Tina, Liselotte, Karina p√• “skovtur”.
Det var slet ikke s√• ringe endda at f√• afpr√łvet sine kundskaber og slippe for pc’en en dags tid for dagen efter, kunne jeg godt m√¶rke, at det er ikke hver dag, jeg tr√¶ner de muskler. ūüôā

Jeg var simpelthen √łm alle vegne; og nu i dag den 27./2. -2001 kan jeg s√• l√¶ne mig tilbage og sidde og t√¶nke efter:

“Hvad gav det kursus mig?”

Jeg kom uden en anelse om, hvad det kursus ville give mig, men med en ide om hvad jeg gerne ville l√¶re, for der er da mange ting, jeg gerne vil kunne klare liges√• godt, som en kvinde g√łr.

Jeg vil lige fort√¶lle lidt om mit syn p√• kvinder; det g√łr det nok lidt lettere at forst√•, hvad de to kvinder – Mitte og Karina – stod op imod!

Kineserne f.eks. mener at lige netop deres land er universets midtpunkt; og andre lande mener selvf√łlgelig, at lige netop deres land der er midtpunktet.

Jeg mener, at kvinden er midtpunktet, og alt andet m√• betragtes ud fra det. N√•r jeg s√• selv gerne vil v√¶re midtpunktet (hvilket selvf√łlgelig er umuligt), s√• er det en ret h√łj piedistal, jeg skal op p√•.
Jeg er da ogs√• glad for at komme ned igen, for jeg ikke er f√łdt kvinde og f√łler, “at en mand, det er jeg”. Og det kan jeg ikke √¶ndre.
Men alligevel er det en rar fornemmelse at v√¶re deroppe og afpr√łve sine kvindelige kundskaber. Og det er slet ikke d√•rligt at vide s√• meget som muligt om kvinden, da jeg som mand ogs√• har gl√¶de af det.

Tilbage til kurset. Hvad gav det mig så? For ikke at gå ind i alle detaljerne, kan jeg med få ord sige:

“Der blev gennemg√•et meget p√• de tre timer”.

De to РMitte og Karina Рkan godt fortsætte deres kursus og lave fortsættelser og lignende. Og jeg håber da også, at flere tilmelder sig, for de kommer med garanti til at lære noget mere, end de allerede ved.

S√• tusind tak til b√•de Mitte og Karina: “Det var virkelig pengene v√¶rd!”

Jeg var også glad for vores lille skovtur. (Fik jo lov til at slappe lidt af ). *GG* Der kom da også en fotograf forbi. *SS*

Liselotte.