Budgetaftale for 2020 for Region Hovedstaden indeholdende beslutning om bl.a. LGBT+ personer vedtaget den 24. oktober 2019.

Vist 113 gange.
Region Hovedstaden udsendte torsdag den 24. oktober 2019 en pressemeddelelse “300 mio. kr. til hospitalerne i Region Hovedstaden” om budgetaftalen for 2020.
Uddrag af pressemeddelelsen:
Torsdag blev otte af ni partier i regionsrådet i hovedstaden enige om at sende 300 mio. kr. ud til hospitalerne i aftalen om regionens budget for 2020.
[…]
For SF er det vigtigt at LGBT+ personer mødes med respekt og sikres ordentlig behandling i sundhedsvæsenet:
“Vi er ogsÃ¥ glade for, at vi i budgetaftalen er blevet enige om at inddrage organisationer, fagpersonale og politikere i et fælles arbejde for at forbedre forholdene for LGBT+ personer i Region Hovedstaden,” siger Jens Mandrup (SF).
Pressemeddelelsen hos Region Hovedstaden.

Budgetaftale for 2020
Side 10.
Et nært og sammenhængende sundhedsvæsen skal skabe mere lighed i sundhed
Sundhedsvæsnet skal have respekt for det enkelte menneske. Partierne bag aftalen er enige om, at der er behov for opmærksomhed på LGBT+personer, som skal mødes med respekt og uden fordomme på vores hospitaler. Derfor igangsætter partierne et arbejde med inddragelse af organisationer på området, sundhedsprofessionelle samt deres faglige organisationer og regionsrådets politiske partier. Arbejdet skal skabe dialog og fælles billede af LGBT+personers møde med sundhedsvæsenet og komme med bud på, hvordan dette kan forbedres og styrkes.
Budgetaftalen for 2020 hos Region Hovedstaden.

* * *
Det skal bemærkes, at regionsrådet først skal behandle budgettet for 2020 på et ekstraordinære regionsrådsmøde tirsdag den 5. november 2019. Der foreligger på nuværende tidspunkt ikke dagsorden til mødet.
På denne side vil dagsordenen til regionsrådets møde tirsdag den 5. november 2019 blive vist.

* * *
Den nævnte tekst om LGBT+ politik var på Region Hovedstadens sundhedsudvalgs dagsorden den 22. maj 2019.