Return to Gender

Vist 513 gange.

Return to Gender
Return to Gender

Titel Return to Gender
Dansk titel Kønsskifte tur-retur
Selskab Rdf rights Unique Television for Five
Medvirkende Paula Rowe som sig selv.
Premiere 2005
Spilletid 60 minutter
Sprog Engelsk

Filmen følger Paula Rowe tidligere Paul Rowe, der var patient hos psykiateren Russell Reid, og andre, der har fortrudt deres kønsskifteoperation eller skridt mod en operation, og som nu forsøger at vende tilbage til deres oprindelige køn.
Blandt de medvirkende kan nĂŚvnes:
Kierens Charles, der en periode levede som kvinden Claire. Han var i behandling med kvindelige kønshormoner og udviklede mindre bryster, han siden fik fjernet operativt.
Tanya McGuire fra Melburne, Australien – en kvinde, der var startet pĂĽ processen mod at blive mand og fik bortopereret sine bryster. Fortrød, blev siden gift og fødte børn.
Cindi Harrington, USA, der fik sin kønsskifteoperation i Asien.
Ifølge omtalen af denne dokumentarfilm (fjernsynsfilm), sü har op mod en femtedel af de transseksuelle, der i England har füet foretaget kønsskifteoperation, fortrudt, at de fik foretaget operationen.

Den 11. oktober 2006 indledtes en diciplinÌrsag mod Reid, som sluttede den 25. maj 2007 med, at Russell Reids blev fundet skyldig i grov forsømmelse.

DR 1 viste filmen mandag den 17. september 2007 og bragte denne foromtale:
Omkring en femtedel af de transseksuelle i Storbritannien, der har fĂĽet en kønsskifteoperation, fortryder indgrebet efter et ĂĽr eller to. Storbritanniens mest kendte ekspert i transseksualitet, psykiateren Russell Reid, anklages for at vĂŚre alt for hurtig til at diagnosticere mennesker som ĂŚgte transseksuelle. “Jeg har levet som mand, og jeg har levet som kvinde. Jeg kender alle op- og nedturene, isĂŚr nĂĽr det
handler om sex, og jeg ved, hvilken rolle jeg foretrĂŚkker”. Paula Rowe var en af Russell Reids patienter. Efter den første times konsultation blev den 1,80 meter høje og bredskuldrede tidligere minearbejder Paul indstillet til et kønsskifte og fik besked pĂĽ at starte med at tage kvindelige hormoner. Dr. Russell Reids spurgte ikke og fandt aldrig ud af, om Paul var til herrer eller til damer. Han opdagede aldrig, at Paul pĂĽ dette tidspunkt var kastet ud i en dyb depression. I dag fortryder Paula bittert indgrebet, som ikke kan gøres ugjort.