Røde Mølle. TiD sommerweekend 15. – 17. juni 2012.

Vist 2.048 gange.

Linda T. Pedersen.
Linda T. Pedersen.
Af Linda T. Pedersen.
Jeg meldte mig til arrangementet sidst i april og har forberedt mig siden. Sommertøj var noget af det, jeg manglede. Efter en del søgen pü nettet fandt jeg frem til nogle kjoler. Et par af dem var uden Ìrmer. Hvis jeg købte dem, ville jeg vÌre nødt til at barbere armhulerne. Ti minutter senere var der ingen hür under armene, og kjolerne blev bestilt.

Pü min sidste tur til pinsefesten i Trans-Danmark fandt jeg ud af, at nylonstrømper kan vÌre meget varme. Mine studier af kvinder de sidste uger viste, at enten har de leggings pü, eller ogsü har de bare ben pü denne ürstid. Jeg har ikke prøvet leggings, men jeg tror, de ville vÌre for varme. Derfor faldt valget pü bare ben. Benene blev først epileret og dernÌst barberet. Jeg ville vÌre sikker pü at alle hür var vÌk.

Fredag morgen kom min veninde hjem til mig. Vi spiste morgenmad og gik sü i gang med omklÌdningen. Nür man, som jeg, er meget usikker pü makeup, er det dejligt at have at spørge undervejs. Symmetrien omkring øjenmakeup er noget, jeg frygter meget. Jeg vil helst ikke ligne en kikset teenager.

Efter frokost kørte vi ind til København og samlede en veninde op. Turen kan gøres pü to timer, vi brugte fire. Første stop var Ringsted, hvor vi drak kaffe og the. Min venindes korset sad for højt, og hun havde brug for hjÌlp til at rette det.

Marianne Peuckert. Formand for TiD.
Marianne Peuckert. Formand for TiD.
Der var herre, dame og handicaptoilet. Jeg foreslog handicaptoilettet, da det er størst. Korsettet blev rettet, og min veninde skulle ogsü bruge toilettet alene. I mellemtiden var en far güet ind i gangen med sin søn og datter. Han sagde til datteren, at hun skulle gü ind pü dametoilettet, men hun ville hellere vente i gangen, da hun ikke skulle tisse. Jeg forlod toilettet i hüb om, at de ikke lagde mÌrke til mig.

I Svendborg blev det ogsü til nogle butiksbesøg. I Glitterbutik købte jeg en taskeholder. Den er fin, hvis man sidder ved bordenden, men ellers ubrugelig

Vi ankom meget sent til Røde Mølle. Laila Jørgensen tog imod og bød os velkommen. Vi var 15 kvinder fredag aften, og Bianca Alexio og Laila Jørgensen havde sørget for en god middag til os.

Lørdag morgen trÌngte jeg til en kop the, før jeg lagde makeup. Jeg iførte mig min røde morgenkübe med flÌser og gik ud i køkkenet. Det var en underlig oplevelse at se nogle af de kvinder, jeg havde lÌrt at kende, som mÌnd. Da det var formiddag, valgte jeg at lÌgge en diskret makeup.

Stiletter og bare fødder ikke gĂĽr ustraffet hen. Det blev til en vabel pĂĽ begge fødder. Min veninde og jeg tog til Svendborg og besøgte Matas. De har to slags compeed til hĂŚlene – den almindelige til 55 kr. og model Caroline Wozniacki til 65 kr. Jeg valgte den sidste, da jeg følte den var mest feminin.

Carina fra Salon Diablond.
Carina fra Salon Diablond.
Da vi kom tilbage til Røde Mølle, var Carina fra Salon Diablond og hendes mand ankommet. Hun klippede min paryk, sü jeg fik pandehür i stedet for skilning. Jeg var spÌndt pü, hvad de andre damer syntes om min nye frisure. Alle var enige i, at det var pÌnere end før, jeg blev klippet. Jeg ved nu, at det første man skal gøre efter man har købt en paryk, er at fü den klippet.

Gode rĂĽd? Skal vi give dem opfordret? Nej! Jeg har begĂĽet en stor fejl. Jeg burde have benyttet mig af mit nye netvĂŚrk til at fĂĽ hjĂŚlp med makeup, tøj og paryk. Det er nok frygten for et negativt svar, der afholder os fra at spørge. NĂĽr vi spørger om hjĂŚlp, tror jeg det bedst at afgrĂŚnse ens spørgsmĂĽl til f. eks. “Hvad synes du om min øjenskygge, og hvordan kan jeg forbedre den?” Generelle spørgsmĂĽl som “Hvad kan jeg gøre bedre?”, kan give flere svar end man kan hĂĽndtere.

Marianne Peuckert fortalte mig, hvordan hun selv lĂŚgger makeup. Set i bakspejlet kan det opfattes lige fra “Det er totalt kikset, hvad du gør” til “Du gør det godt, og det her kan hjĂŚlpe dig til at gøre det bedre”. Af hensyn til min selvtillid valgte jeg den sidste fortolkning.

Inden middagen blev makeuppen peppet op. Kjolen blev skiftet til en lidt mere festlig model. Det var første gang, jeg prøvede at øge makeuppen i løbet af dagen. Jeg indrømmer, at det var planlagt, men samtidig føltes det rigtigt.

Før Linda T. Pedersen blev klippet.
Før Linda T. Pedersen blev klippet.
Klipningen gav et mere naturligt udsende.
Klipningen gav et mere naturligt udsende.
Middagen var fremragende. Laila Jørgensen og Bianca Alexio havde sørget for en seks retters menu – to forretter, to hovedretter og to deserter. Vi hyggede os og talte om alt muligt. En stor del af emnerne vi talte om, var hvad man typisk vil opfatte som mandesnak. Det er naturligt, da de fleste af os er opdraget som drenge/mĂŚnd. Den tyske racerkører Sabrina ved nok mere om biler end de fleste af os, og hun er født kvinde.

I løbet af aftenen blev jeg spurgt, om jeg kom til Büstad trÌffet. Büstad koster det samme som en tur til London, Berlin eller Paris.

Min oprindelige plan var at tage til London i løbet ad efterüret. Det er en stor by med mange transbutikker. Der ville jeg med stor sandsynlighed kunne finde sko, jeg kunne passe, til en fornuftig pris. Efter at have prøvet sko fra Mia Man vil jeg afvente deres vinterkollektion, før jeg køber flere sko.

Büstad eller London? Efter Røde Mølle tror jeg at det bliver Büstad. Jeg har lÌrt meget i denne weekend, og jeg tror jeg kan lÌre mere pü Büstad trÌffet.

Søndag formiddag var mere surrealistisk end lørdag. Nogle var klÌdt som mÌnd, og jeg kunne ikke kende dem. Min veninde, som jeg havde kørt samen med pü udturen, var blevet til min ven. Selvom hun nu var mand, var den indre kvinde meget tydelig i samtalen pü turen hjem.

Linda T. Pedersen.