Samrådsspørgsmål G af 9. marts 2023 om brugen af kirurgi og hormonbehandling til børn med kønsdysfori. Videooptagelse af samrådet.

Vist 46 gange.
Mette Thiesen (DF) stillede den 9. marts 2023 samrådsspørgsmål G – Samling 2022-23 (2. samling) – om brugen af kirurgi og hormonbehandling til børn med kønsdysfori, i lyset af at Region Hovedstadens psykiatri har peget på, at ”De fleste (ca. 75 %) med kønsubehag i barndommen finder deres egen måde, at leve i overensstemmelse med deres tildelte køn” til indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde (V).

Spørgsmål
Hvad mener ministeren om brugen af kirurgi og hormonbehandling til børn med kønsdysfori, i lyset af at Region Hovedstadens psykiatri har peget på, at ”De fleste (ca. 75 %) med kønsubehag i barndommen finder deres egen måde, at leve i overensstemmelse med deres tildelte køn“? Der henvises til pjecen »Information om Kønsubehag, Transkønnethed og Kønsidentitet hos børn og unge« på psykiatri-regionh.dk. https :// www. psykiatri-regionh .dk /undersoegelse-og-behandling/Patientinformation/Til-boern-og-unge/Documents/Sygdomsspecifik/
Information%20om%20koensubehag,%20transkoennethed%20og%20koensidentitet%20hos%20boern%20og%20unge%20
FINAL-a.pdf [Siden findes ikke mere. 18. august 2023. Tina Thranesen.]

* * *
Indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde (V) er kaldt i åbent samråd om bl.a. dette spørgsmål tirsdag den 11. april 2023 kl. 1400 i Sundhedsudvalget.

* * *
Folketingets journal vedrørende spørgsmålet og Folketingets tv-optagelse af samrådet.
Spørgsmålet hos Folketinget i pdf-format.