Samrådsspørgsmål H af 9. marts 2023 om, at den svenske pendant til Sundhedsstyrelsen anbefaler tilbageholdenhed, når det kommer til hormonbehandling af unge under 18 med kønsdysfori.

Vist 16 gange.
Mette Thiesen (DF) stillede den 9. marts 2023 samrÃ¥dsspørgsmÃ¥l H – Samling 2022-23 (2. samling) – om, at den svenske pendant til Sundhedsstyrelsen anbefaler tilbageholdenhed, nÃ¥r det kommer til hormonbehandling af unge under 18 med kønsdysfori til indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde (V).

Spørgsmål
Hvad mener ministeren om, at den svenske pendant til Sundhedsstyrelsen anbefaler tilbageholdenhed, når det kommer til hormonbehandling af unge under 18 med kønsdysfori? Der henvises til »Uppdaterade rekommendationer för hormonbehandling vid könsdysfori hos unga« på socialstyrelsen.se den 22. februar 2022. https://www.socialstyrelsen.se/om-socialstyrelsen/pressrum/press/uppdaterade-rekommendationer-for-hormonbehandling-vid-konsdysfori-hos-unga/

* * *
Indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde (V) er kaldt i åbent samråd om bl.a. dette spørgsmål tirsdag den 11. april 2023 kl. 1400 i Sundhedsudvalget.

* * *
Folketingets journal vedrørende spørgsmålet.
Spørgsmålet hos Folketinget i pdf-format.