Sodom on the Thames: Sex, Love, and Scandal in Wilde Times

Vist 137 gange.

Sodom on the Thames
Sodom on the Thames

Titel Sodom on the Thames:
Sex, Love, and Scandal in Wilde Times
Forfatter Morris B. Kaplan
Forlag Cornell University Press
Udgivet 8. september 2005
Sprog Engelsk
Antal sider 328
ISBN-10 0801436788
ISBN-13 978-0801436789

Bogen ser nærmere på tre episoder med sex mellem mænd i slutningen af det nittende århundredes England.
Forfatteren, Morris Kaplan tr√¶kker p√• omfattende forskning i straffedomme, avisartikler, personlig korrespondance og dagb√łger. Han fokuserer p√• tre sager.

I 1870 blev transvestitterne Ernest Boulton og Frederick William Park nok mere kendt som henholdsvis Lady Stella Clinton og Miss Fanny Winifred Park anholdt af politiet i London.
Gennem nogle år havde de som Stella og Fanny offentligt deltaget i byens selskabsliv, overværet teaterforestillinger og spadseret rundt i Londons West End ledsager af entusiastiske tilbedere og haft seksuelle forhold til flere mænd.
Da de blev anholdt af politiet og sigtet for sodomi. Politiet optrevlede under efterforskningen et mindre netværk af deres mandlige bekendte Рbåde i Edingburgh og i London.

I 1889-1890 blev “Cleveland Street aff√¶ren” afsl√łret. En dreng, der var telegrafbud, havde ogs√• arbejdet som prostitueret for prominente herrer, hvoraf den ene flygtede til udlandet.

I 1871 tr√•dte Eton-skolelederen, William Johnson tilbage i van√¶re, hvilket sendte chokb√łlger ud blandt de unge m√¶nd han havde haft romantiske forhold til.

Bogen rekonstruerer disse hændelser i detaljer og giver stemmer til de forskellige involverede personer. Den uddyber vores forståelse af sene victorianske holdninger til bykultur, maskulinitet og mandlige homoseksuelle forhold.

* * *
Omtale af bogen hos Amazon, hvor den ogs√• kan k√łbes.
Omtale af bogen af Daniel Ridge, ph.d. Vanderbilt University hos Open Journal Systems i pdf-format.