Solveig Lerche modtog fredag den 10. maj 2002 et brev fra Civilretsdirektoratet, hvori Civilretsdirektoratet meddelte, at deres overvejelser og drøftelser om lempelse af praksis om, hvornår transseksuelle kan få navneforandring, var afsluttet.
Der er indført en forsøgsordning, hvorefter personer, der lever fuldtids som tilhørende det andet køn, kan komme i betragtning til en fornavnsændring.
Ordningen går ud på, at personer, der ønsker ændring af fornavn, kan indsende en ansøgning til Civilretsdirektoratet, som fra Sexologisk Klinik indhenter en bekræftelse om, at pågåldende går i et observationsforløb på Sexologisk Klinik med henblik på senere at søge tilladelse til kønsskifte, eller en erklæring om, at pågældende ikke aktuelt ønsker kønsskifte, men som gennem længere tid har levet som det andet køn.
Det er den sidste mulighed, som kommer Solveig til gode.
Brevet til Solveig var undeskrevet af Michael Jørgensen.
Efter modtagelsen af brevet har Solveig meddelt, at hun vil kontakte Sexologisk Klinik og forny sin ansøgning til Civilretsdirektoratet om ændring af sin civilretslige status.
Solveig Lerche udtrykte også sin uforbeholdne tak til de omkring 120 personer, der har støttet hendes navnesag ved her fra min hjemmeside at underskrive og afsende protestskrivelsen.
* * *
Foranlediget af denne udvikling er det ikke længere muligt at sende klageskrivelsen til fordel for Solveig Lerche til Civilretsdirektoratet og Justitsministeriet.
I alt 120 har afsendt klageskrivelsen fra Vidensbanken.
Hvilken betydning disse mange støttetilkendegivelser har haft, får vi aldrig at vide.
Men jeg er overbevist om, at det er noget, der i høj grad er bemærket i Civilretsdirektoratet og Justitsministeriet og derfor godt kan tænkes at have fremskyndet Civilretsdirektoratets nye holdning.
Jeg vil gerne tilslutte mig Solveigs uforbeholdne tak til alle, der således har støttet Solveigs navnesag.
Tina Thranesen.