Udenrigsudvalgets spgsm. 143 af 12. marts 2014 om hvilke lande, hvori Danmark har ambassader, der har forbud eller begrÌnsninger i rettigheder for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner. Svar den 2. april 2014.

Vist 97 gange.
Udenrigsudvalget stillede den 12. marts 2014 spørgsmĂĽl 143 – Alm. del 2013-14 – om hvilke lande, hvori Danmark har ambassader, der har forbud eller begrĂŚnsninger i rettigheder for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner, til Udenrigsministeriet, der svarede den 2. april 2014.

Spørgsmül
Hvilke af de lande, hvori Danmark har ambassader, har forbud eller begrÌnsninger i rettigheder for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner?

Svar
Der henvises til en rapport udarbejdet af ”The International Lesbian, Gay, Bisexual, Trans and Intersex Association” (ILGA) fra maj 2013 ”State-Sponsored Homophobia – a world survey of Laws: Criminalisation, protection and recognition of same-sex love”, der indeholder detaljerede oplysninger om enkeltlandes lovgivning på området.
[Rapporten findes ikke mere. 6. maj 2018. Tina Thranesen].

Vedlagte kort, ligeledes udarbejdet af ILGA i maj 2013, giver den seneste status pĂĽ omrĂĽdet.

I forhold til det vedlagte kort har Indien siden offentliggørelsen heraf i maj 2013 besluttet at genintroducere lovgivning, der kriminaliserer seksuelle forhold mellem personer af samme køn.

Herudover henvises til rapport fra FN’s højkommissær for menneskerettigheder fra november 2011 om ”Discriminatory laws and practices and acts of violence against individuals based on their sexual orientation and gender identity”.
http://www.ohchr.org/Documents/Issues/Discrimination/A.HRC.19.41_English.pdf

Rapporten, der blev udarbejdet som opfølgning på vedtagelsen i FN’s menneskerettighedsråd af resolution om menneskerettigheder, seksuel orientering og kønsidentitet (HRC/RES/17/19 vedtaget juni 2011), fremhæver bl.a. vedrørende spørgsmålet om diskriminerende lovgivning, at der er stor variation i, hvorledes denne håndhæves i forskellige lande.

* * *
Folketingets journal vedrørende spørgsmület og svaret hos Udenrigsudvalget.
Spørgsmület og svaret i pdf-format hos Folketinget.
Kortet over lgbt-rettigheder i verden fra ILGA-International i pdf-format hos folketinget.

Svaret findes ogsĂĽ hos Ligestillingsudvalget.
Folketingets journal vedrørende svaret hos Ligestillingsudvalget – bilag 46.
Spørgsmület og svaret i pdf-format hos Folketinget.