Udenrigsudvalgets spgsm. 144 af 12. marts 2014 om retningslinjer for dansk støtte til lande med forbud eller begrænsninger i rettigheder for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner. Svar den 2. april 2014.

Vist 103 gange.
Udenrigsudvalget stillede den 12. marts 2014 spørgsmĂĽl 144 – Alm. del 2013-14 – om retningslinjer for dansk støtte til lande med forbud eller begrænsninger i rettigheder for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner, til Udenrigsministeriet, der svarede den 2. april 2014.

Spørgsmül
om, hvilke retningslinjer der er udarbejdet for dansk støtte til lande med forbud eller begrÌnsninger i rettigheder for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner?

Svar
Danmark følger EU’s retningslinjer for fremme og beskyttelse af LGBTI-personers menneskerettigheder, vedtaget af EU’s udenrigsministre i juni 2013 [1]. EU’s retningslinjer fastslår bl.a., at overgreb på LGBTI-personer er en krænkelse af fundamentale menneskerettigheder, og opstiller en række anvisninger på, hvorledes EU’s medlemslande bør reagere i tilfælde, hvor LGBTI-personers
rettigheder krænkes, herunder at man fra EU’s side bør arbejde aktivt for at fremme afkriminalisering af homoseksualitet.

* * *
Folketingets journal vedrørende spørgsmület og svaret hos Udenrigsudvalget.
Spørgsmület og svaret i pdf-format hos Folketinget.

Note af Tina Thranesen
 1. [Retur] Retningslinjerne
  1. PĂĽ engelsk
   Guidelines to Promote and Protect the THE enjoyment of all Human Rights ny Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender and Intersex (LGBTI) Persons.
   Foreign Affairs Council meeting Luxembourg, 24 June 2013..
  2. PĂĽ dansk
   Retningslinjer for fremme og beskyttelse af alle menneskerettigheder for lesbiske, bøsser, biseksuelle, transpersoner og interseksuelle (LGBTI-personer).
   (EU’s udenrigsministermøde den 24. juni 2013)