§ 20 spgsm. 1914 af 29. juni 2011 om alle landets politikredse følger Københavns Politis eksempel vedr. hadforbrydelser. Svar 6. juli 2011.

Vist 128 gange.
Den 29. juni 2011 stillede Retsudvalget pĂĽ foranledning af Mogens Jensen (S ) § 20 spørgsmĂĽl nr. S 1914 – 2010-11 – om hadforbrydelser og religion, til justitsminister Lars Barfoed, der svarede den 6. juli 2011.

Spørgsmül
Mener ministeren, at det er en god idÊ, at alle landets politikredse følger Københavns Politis gode eksempel i forbindelse med anmeldelse af hadforbrydelser og süledes instruerer medarbejderne i ved anmeldelse at stille übne spørgsmül til den forurettedes opfattelse af motivet/ürsagen til forbrydelsen og personens nationalitet/etniske tilhørsforhold, tro/religion og seksuelle orientering?

Svar
Som jeg nĂŚrmere tilkendegav under 1. behandlingen af beslutningsforslag nr. B 129 den 19. maj 2011, er det et grundlĂŚggende princip i det danske samfund, at ingen mĂĽ udsĂŚttes for forskelsbehandling eller forbrydelser pĂĽ grund af deres etniske oprindelse, tro, seksuelle orientering eller lignende.

I den forbindelse er det naturligvis vigtigt, at politiet er opmĂŚrksom pĂĽ, om en forbrydelse har et sĂŚrligt motiv og eventuelt bunder i, at offeret har en bestemt etnisk oprindelse, seksuel orientering eller lignende.

Jeg har fuld tillid til, at politiet er i stand til at afdĂŚkke, om det er tilfĂŚldet.

Jeg kan i øvrigt henvise til mine besvarelser af 27. juni 2011 af spørgsmül nr. 2 og 3 fra Folketingets Retsudvalg vedrørende beslutningsforslag nr. B 129.

* * *
Folketingets journal vedrørende spørgsmület og svaret.
Spørgsmület og svaret hos Folketinget i pdf-format.