Spgsm. 412 fra Retsudvalget den 17. marts 2016 om at udvide Justitsministeriets offerundersøgelse. Svar 15. april 2016.

Vist 71 gange.
Retsudvalget stillede den 17. marts 2016 spørgsmål 412– Samling: 2015-16 – efter ønske fra Pernille Skipper (EL) om at udvide Justitsministeriets årlige offerundersøgelse, til justitsminister, Søren Pind, der svarede den 15. april 2016.

Spørgsmül
Vil ministeren, under henvisning til svar pĂĽ REU alm. del – spørgsmĂĽl nr. 275, redegøre for, om ministeren vil udvide justitsministeriets ĂĽrlige offerundersøgelse, til ogsĂĽ at omhandle hadforbrydelser begĂĽet i relation til seksuel eller religiøse overbevisning.”

Svar
Justitsministeriet kan oplyse, at den offerundersøgelse, som ministeriets forskningskontor siden 2008 har gennemført i samarbejde med Københavns Universitet, omfatter spørgsmül om, hvorvidt de, der har vÌret udsat for vold eller røveri, mener, at hÌndelsen er motiveret i racisme eller offerets (formodede) seksuelle orientering. Andelene, der mener, at det er til-fÌldet, fremgür af de ürlige rapporter. Der er ikke umiddelbart planer om at udvide undersøgelsen med spørgsmül om religiøst motiverede hÌndelser.

* * *
Folketingets journal vedr. spørgsmület.
Spørgsmület i pdf-format hos Folketinget.