Stafetten. Erik Hansen den 26. marts 2009. Transformationen g√łr dig ikke til en mand eller kvinde – den g√łr dig til dig selv!

Vist 536 gange.

Erik Hansen
Erik Hansen
Af Erik Hansen, der modtog stafetten fra Elizabeth Japsen.

Hvordan f√łles det v√¶re transk√łnnet?
Det er ikke blot et √łnske om at b√¶re det modsatte k√łns kl√¶dedragt.
At v√¶re transk√łnnet, enten kvinde eller mand, er en f√łlelse af at v√¶re fanget i den forkerte krop – at v√¶re helt anderledes end andre af det samme k√łn.
Et liv, som oftest er præget af en massiv identitetskamp og splittelse.

I mit eget tilfælde opdagede jeg meget tidligt fornemmelsen af at være anderledes.
Da jeg var omkring 5 √•r gammel havde jeg en legekammerat, en dreng som var ensom og ilde set som jeg. Vi plejede at gemme os i buskadset i hans for√¶ldres baghave og bytte t√łj. Uden at vide hvad det egentlig handlede om, opdagede vi gennem disse lege, at vi begge f√łlte os forkerte, men havde ikke ord for hvad der skete med os.

Jeg voksede op med en f√łlelse af at v√¶re hverken fugl eller fisk. Da jeg er f√łdt og opvokset i et meget klassisk heteronormativt middelklasseliv, pr√łvede jeg at passe ind s√• godt jeg kunne, at udfylde min rolle som pige og senere som voksen kvinde. Fik endda b√łrn. Og sl√¶bte mig igennem tilv√¶relsen, altid stemplet som en smule “underlig”.
I 1996 faldt ti-√łren s√• endelig. At mit liv ikke n√łdvendigvis beh√łvede at v√¶re s√•dan.
Jeg m√łdte en kvinde, som instinktivt kunne fornemme den mand i mig, jeg s√• ind√¶dt pr√łvede at undertrykke. Og s√• kom han ud! Med et br√łl og en masse ballade.
Jeg ops√łgte Sexologisk Klinik i 1997 f√łrste gang. Det blev et kort bes√łg. Angsten for alle konsekvenserne ved et k√łnsskifte blev for massiv og jeg flygtede i desperation tilbage til mit “kvindeliv”. Min st√¶dige klyngen til dette halmstr√• kastede mig ud i en depression, der skulle vare i ti lange √•r.

For 3 √•r siden traf jeg den endelige beslutning og startede i behandling p√• Sexologisk Klinik. Det f√łrste √•r var meget tungt og opslidende for mig, indtil jeg forstod at jeg selv m√•tte v√¶re ansvarlig for min transformation.
Jeg startede i hormonbehandling hos en privat gynækolog efter ca. 1 år. Dette bragte mig hurtigt nærmere til den manddom jeg eftertragtede, min stemme forandrede sig hurtigt og hår begyndte at gro frem de mest absurde steder.
Min krop blev hurtigt firsk√•ren og senet. I 2008 for√¶rede jeg mig selv en tur hos plastic-kirurgen som bet√łd, at jeg i dag har en flot mande-torso (og skylder i banken).

I dag er jeg nået til et radikalt punkt i mit liv. Min transformation fra kvinde til mand har ikke været smertefri, men det har givet mit liv kvalitet og indhold.
Jeg nyder at leve!! Jeg har en k√¶reste, jeg er aktiv k√łnspolitisk og er blevet lidt af en festabe.
At kunne g√• gaden som mand og blive betragtet som mand, er den st√łrste og bedste oplevelse i mit liv. Forh√•bentlig bliver der plads til mange flere.

Jeg går stadig på Sexologisk Klinik.

Stafetten er videregivet til Kirsten Poulsen (navneskiftet til Kirsten Mols), der er bes√łgsven i LBL og aktiv i NGP-netv√¶rket.

* * *
Oversigt over stafetartikler.