Stress: Individet, samfundet, organisationen, molekylerne

Vist 232 gange.

Stress: Individet, samfundet, organisationen, molekylerne
Stress: Individet, samfundet, organisationen, molekylerne

Titel Stress:
Individet, samfundet,
organisationen, molekylerne
Redigering Rolf Ekman og
Bengt Arnetz
Forfatter kaptiel 6 Annica Dahlström
Forlag FADL
Udgivet 10. januar 2008
Sprog Dansk
Antal sider 397
ISBN-13 9788777494727

Annica Dahlström beskriver i kapitel 6 i bogen – Forskelle i hjerne og nervesystem mellem kvinder og mænd – bl.a. om, at kønsidentitet og seksuel orientering dannes i fosterstadiet og videreudvikles i barnets første leveÃ¥r.

Annica Dahlström har også skrevet bogen Könet sitter i hjärnan.

* * *
Kronisk stress er en af dette århundredes største udfordringer, ifølge WHO. I stadig flere lande vokser problemerne med miljø- og livsstilsrelaterede sygdomme som type 2-diabetes, forhøjet blodtryk, hjerneblødning, depression, cancer og demens. Hvilke stressreaktioner og mekanismer i hjernen og kroppens organer udløser disse barske konsekvenser for det moderne menneske? Hvorfor er det netop i disse år at så mange sygdomme fremkaldes af stress og hvordan kan det forebygges?

I bogen gives svarene på disse spørgsmål med tværfaglig åbenhed. Følgende synsvinkler inddrages: idéhistorie, biokemi, fysiologi, psykologi, neurobiologi, endokrinologi, immunologi, misbrug, socialmedicin, katastrofemedicin, laboratoriemedicin såvel som samfundets indflydelse på menneskets helse.

Bogen henvender sig til bred kreds af faggrupper og studerende, som er engageret i opgaven at skabe sunde livsvilkår for mennesker generelt og på arbejdspladsen i særdeleshed.

Forfatterne er internationalt førende stressforskere.
Hovedredaktørerne er Rolf Ekman, professor emeritus i neurokemi og ansat hos SU/Mölndal, Göteborgs Universitet og Bengt Arnetz, professor i socialmedicin og ansat ved Socialmedicin/CEOS, Akademiska Sjukhuset/Uppsala samt inden for arbejds- og miljømedicin ved Wayne State University, Detroit, Michigan, USA.
Det danske forord er skrevet af professor, praktiserende læge, Ph.d. Bo Christensen.

Omtale af bogen hos Saxo, hvor den også kan købes.