Susan Stanton var som mand byrüdsdirektør i Florida, men blev fyret, da hun i februar 2007 meddelte, hun ville skifte køn til kvinde.

Vist 1.038 gange.

Susan Stanton
Susan Stanton
Steve Stanton
Steve Stanton
Steve Stanton (Steven Stanton), byrüdsdirektør i Largo, Florida offentliggjorde i slutningen af februar 2007, at han stod foran et snartligt kønsskifte til kvinde, og at hans fornavn ville vÌre Susan.
Han oplyste, at han har haft sin kvindelige kønsidentitet siden barndommen.
Steve er gift med Donne. Sammen har de en 13 ĂĽrig søn. Steve har de sidste 14 ĂĽr vĂŚret byrĂĽdsdirektør – et job til 140.000 $. Han var vellidt og respekteret.
Largo er en by pĂĽ 76.000 indbyggere.

Offentliggørelsen af, at Steve Stanton var i fĂŚrd med at fĂĽ foretaget kønsskifte til kvinde, og at byrĂĽdet har fyret ham, fik mange grupperinger frem pĂĽ barrikaderne – hver for at give udtryk for deres holdninger.
Tirsdag den 27. februar 2007 mødte over 500 borgere frem til et offentligt møde, hvor Steves beslutning om at blive Susan blev heftigt debatteret.
Efter mødet besluttede byrĂĽdet med stemmerne 5 – 2, at der blev indledt en fyringssag og Steve blev bortvist med løn til afgørelsen var truffet. Fyringssagen endte med en fyring.

Den 7. juni 2007 fik Steve Stanton officielt ĂŚndret sit navn til Susan Stanton. Det skete ved et offentligt retsmøde, der kun varede fĂĽ minutter. Efter godkendelsen af navneskiftet udtalte dommeren “Miss Stanton, congratulations, and I wish you the very best going forward”.

* * *
Artikel af juraprofessor, Joanna Grossman fra New York har den 20. marts 2007 pĂĽ FindLaw om fyringen af transseksuelle herunder fyringen af Steve Stanton og andre transseksuelle.

CNN har produceret dokumentarfilmen: Her Name Was Steven.