Tanker næsten et år efter Tina. Af Tina Schuldt den 15. november 2002. Senere navneskiftet til Tina Vyum.

Vist 343 gange.

Tina Schuldt (Tina Vyum
Tina Schuldt (Tina Vyum
Af Tina Schuldt. Senere navneskiftet til Tina Vyum.
√Örsberetning
Jeg er blevet opfordret til at skrive endnu en artikel – jeg har jo skrevet et par stykker i l√łbet af √•ret.
Men nok om det. Til december er det et √•r siden, at jeg for alvor kom ud af “skabet”, og lagde den store “farlige” verden for mine f√łdder, og hvad har dette √•r s√• bragt?? Ja det er s√• det, jeg skal pr√łve, om jeg kan fort√¶lle lidt om i denne artikel.

Jeg f√łler selv, at jeg er kommet meget langt i min udvikling, for det er jo en udvikling, jeg er startet p√•, en hastigt fremadskridende udvikling, og det er ganske enkelt pragtfuldt.
Nu kan de l√¶sere, som ikke kender mig personligt, m√•ske nok f√• det indtryk, at det bare har v√¶ret s√• let at springe ud som trans Til dem vil jeg sige dette: “T√¶nk jer grundigt om, f√łr I springer ud. Det er ikke nogen nem leg, og risikoen for at komme til “skade” er stor, hvis man ikke som jeg meget hurtigt fik en masse nye venner, som jeg kunne tr√¶kke p√•. Jeg orker ikke at n√¶vne dem alle, men er sikker p√•, at de selv ved, hvem de er, og jeg takker dem alle for den store t√•lmodighed og hj√¶lpsomhed, de har vist mig i √•rets l√łb Det har virkelig gjort det hele meget nemmere.”

De f√łrste skridt
I december m√•ned sidste √•r sprang jeg ud som trans. Jeg kendte ikke nogen, som kunne hj√¶lpe mig, men jeg f√łlte bare, at jeg ikke l√¶ngere kunne leve med min transvestisme, som jeg hidtil havde gjort og der var Internettet til en kolossal hj√¶lp. Ogs√• siden hen i √•rets l√łb, har dette medie bragt megen gl√¶de, og jeg har fundet mange venner her igennem.
Mit f√łrste m√łde med de mennesker, som senere er blevet mine venner, fandt sted i januar m√•ned Det kr√¶vede en hel del overvindelse at rejse over til dem, da de bor i K√łbehavn, og jeg bor i Jylland, s√• rejsen m√•tte ske med tog Og jeg lod mig s√•gar overtale til at komme omkl√¶dt. Kors hvor var jeg nerv√łs. Men det var tilsyneladende det spark, jeg havde brug for, for nu f√¶rdes jeg fuldt offentligt omkl√¶dt, og det er pragtfuldt.

Tina Schuldt (Tina Vyum)
Tina Schuldt (Tina Vyum)
Problemerne
Nu kunne jeg jo fristes til at sige, at der ikke er nogen problemer, men det ville ikke være helt rigtigt, for der er da problemer ved at være trans.
For det f√łrste skal man jo til at forklare den n√¶rmeste familie det, og det er ikke lige nemt. Nogen har jeg s√•dan langsomt “fodret” med sm√• bidder af gangen, og andre fik bare det hele “klasket” i hovedet p√• engang, S√• ku’ de ellers for resten g√łre, hvad de ville, fordi s√•dan var jeg alts√•, og det kunne der ikke √¶ndres p√•.
Men egentlige problemer med at f√¶rdes i samfundet som trans, f√łler jeg ikke, at jeg har haft.
Naturligvis er der da nogle, der absolut skal komme med en bemærkning af og til, men det er faktisk også det hele.
Og jeg har med tiden udviklet mig så meget, at jeg nu færdes fuldstændig som alle andre kvinder. Og er der nogen, som har problemer, er jeg klar til at tage kampen op. Jeg har ligeså megen ret til at være her, som de har, og kan de ikke acceptere det, må de jo bare gå et andet sted hen.

Oplevelser
Ja dem er der nok af, hvis man t√łr! – For mit vedkommende har √•ret budt p√• mange oplevelser – positive s√•vel som negative. Jeg skal ikke n√¶vne dem alle sammen her, blot n√łjes med at tr√¶kke et par stykker frem og kommentere dem.

Tina Schuldt (Tina Vyum)
Tina Schuldt (Tina Vyum)
Randersm√łdet i for√•ret var f√łrste gang, jeg var sammen med s√• mange transer p√• engang, og jeg var meget usikker p√•, hvordan de ville behandle s√•dan en som mig. Men alle bekymringer blev gjort til skamme, og vi havde en dejlig aften.
I l√łbet af for√•ret kom jeg ogs√• p√• postlisten Transgender DK. Ih du milde der er jo mange mennesker p√• denne liste??? Men hvor d√¶len gemmer alle disse mennesker sig henne, n√•r der er fester og m√łder rundt om i det lille land??? Det forbavser mig lidt, at det er de sammen personer, som bliver ved med at dukke op???
For√•ret b√łd ligeledes p√• den sp√¶de start af en ny forening for transer. Det var et dejligt initiativ som en lille gruppe der fik. Jeg f√łlte meget hurtigt, at den forening har fat i noget af det rigtige. Ikke fordi jeg ser noget forkert i makeup og paryk kurser eller kurser i at finde sin personlige t√łjstil, fordi det skal man i allerh√łjeste grad ogs√• ha banket p√• plads.
Men hvad nytter det hele, hvis vi stort set ingen rettigheder har?? Og det er jo lige netop d√©r trans-danmark.dk kommer ind i billedet. Vi pr√łver jo med alle lovlige midler at skabe kontakt til de folkevalgte politikere for derigennem at f√• indflydelse p√• de love som s√¶tter os i b√•se og begr√¶nser vores liv. S√• jeg synes, at man b√łr st√łtte denne forening.
S√• kom sommeren endelig, og den b√łd p√• mange sjove og dejlige oplevelser, samt nye venskaber.
Jeg har efterh√•nden v√¶ret i byen i K√łbenhavn nogen gange, og jeg har faktisk ikke nogen negative oplevelser ved at g√• p√• bar og restaurant i K√łbenhavn. Jeg bev√¶ger mig fint og ubesv√¶ret rundt i storbyens natteliv, og har stort set kun f√•et positive bem√¶rkninger ud af det. Naturligvis er der idioter, som ikke fatter tingene, n√•r man siger dem p√¶nt, og det skal man v√¶re forberedt p√•.

Tina Schuldt (Tina Vyum
Tina Schuldt (Tina Vyum
Så vil jeg benytte lejligheden til at fortælle lidt om nogle lidt negative oplevelser jeg har haft ærgerligt nok er det indenfor vores egne rækker, jeg oplever flest problemer.
Transgender DK postlisten er et godt sted at begynde. Sj√¶lden har jeg da oplevet en postliste, hvor en sn√¶ver kreds af personer opf√łre sig s√• t√•beligt. Det kan da ikke passe, at en flok p√• h√łjst 4 – 5 personer, skal √łdel√¶gge det s√• meget, at andre ligefrem melder sig ud af denne liste???. Jeg er sikker p√•, at de ber√łrte personer ganske udm√¶rket er klar over, hvem de er, og at de fremover m√•ske vil t√¶nke en ekstra gang over, hvad de skriver p√• diverse lister.

Afslutning
Til slut vil jeg endnu engang sige tak til alle mine venner og til dem, som st√łtter mig og hj√¶lper mig i min udvikling. Jeg ved ikke, hvor den slutter, eller hvordan den slutter.
Men jeg ved, at jeg i l√łbet af dette √•r er blevet langt mere afklaret p√• en del omr√•der, end jeg tidligere har v√¶ret.
Jeg savner dog en ting meget, Рkontakten til andre transer i nærområdet???
For pokker Рhvor gemmer I jer henne kære venner??? Jeg VED, at I er der. Det kan jeg jo se, når jeg af og til chatter på OFIR og SCOR???
Hvad med at f√• lukket den skabsd√łr op og s√• se at komme ud??? Verden er alts√• ikke s√• slem og fordomsfuld l√¶ngere.

Kærlig hilsen. Tina Schuldt.