Tilfredhedsundersøgelse af MtK kønsskifteoperationer af 20. september 2007 fra University Hospitals of Leicester i England.

Vist 283 gange.
EurekAlert – nyhedstjeneste om videnskabelige nyheder – bragte den 20. september 2007 en artikel om en tilfredshedsundersøgelse blandt MtK kønsskifteopererede udfĂŚrdiget af University Hospitals of Leicester i England.
Ud af 220 opererede var 88 % tilfredse, og kun 7 % var utilfredse med deres operation.

En gruppe fra hospitalet fulgte de 220 patienter og “mĂĽlte” deres tilfredshed kort efter operationen. Noge fĂĽ ĂĽr senere lavede de opfølgende interview med 70 af dem, hvor de spurgte mere dybt om deres tilfredshed med operation
Blandt de 70 patienter konstateredes der uønsket hĂĽrvĂŚkst og “kollaps” af den tildannede skede. I nogle tilfĂŚlde var der blevet konstateret dødt cellevĂŚv, hvilket havde adstedkommet supplerende operationer.
Men trods alt var tre fjerdedele af de 70 tilfredse med resultatet af deres operation.

Ledende urolog, Jonathan Goddard udtalte om undersøgelsen, at südanne operationer er meget komplicerede, og at resultatet beror pü flere faktorer. Dels den erfaring, som kirurgen er i besiddelse af, patientens evne til at komme sig efter operationen og vigtigst, hvor realistiske forventninger patienten selv har til operationen.

NĂŚsten en fjerdedel af de 70 patienter oplyste, at de havde vĂŚret i stand til at have sex i fuldt omfang med deres partner efter operationen, og nĂŚsten halvdelen oplyste, at de havde fĂĽet orgasme.

* * *
Omtale af tilfredshedsundersøgelsen fra EurekAlert, hvor artiklen dog ikke mere findes.