To t√łser p√• bytur. Af Tina Schuldt den 5. juli 2002. Senere navneskiftet til Tina Vyum.

Vist 424 gange.

Tina Schuldt (Tina Vyum)
Tina Schuldt (Tina Vyum)
Af Tina Schuldt. Senere navneskiftet til Tina Vyum.
Som nogle m√•ske husker fra min forrige artikel, (Gr√¶nseflytning) s√• m√łdte jeg jo i toget hjem fra K√łbenhavn en kvinde, der spottede mig som trans.
Hvad de færreste ved, er, at vi har holdt forbindelsen, ja mere end det, den er blevet udbygget til et venskab ikke bare til mig, men også til min familie.

Lotte, som hun hedder, og jeg havde l√¶nge g√•et og snakket om, at vi skulle p√• indk√łbstur i K√łbenhavn som to kvinder. Men det er jo ikke altid lige nemt at f√• det hele til at g√• op i en h√łjere enhed, men til sidst lykkedes det.
S√• i forbindelse med at jeg sammen med min bedre halvdel skulle til sammenkomst og generalforsamling l√łrdag den 29./6. 2002, blev vi enige om, at vi kom omkring Lotte for at aftale de n√¶rmere detaljer.

Dagen for vores afrejse oprandt, og vi tog omkring Lotte. Vi blev godt modtaget begge to, og sad længe alle tre og sludrede, så nu kender min kone og min bedste veninde hinanden, og det er dejligt.
Og så vil jeg, inden nogen begynder at få sjove tanker, skynde mig at fortælle, at det var med min hustrus fulde accept, at vi tog den bytur, jeg nu vil berette om.

Tidspunktet for den videre rejse mod K√łbenhavn oprandt, og min kone og jeg br√łd op fra Lottes hyggelige selskab.
Vel ankommet til K√łbenhavn fik vi stuvet bagagen v√¶k, og gik ud i byen og s√• os lidt om, inden vi tog ud til Qvickie og Jeanette. Min hustru var noget beklemt ved situationen. Hun havde aldrig f√łr m√łdt transer, alts√• lige bortset fra mig. Men da vi f√łrst var ankommet, og hun havde f√•et hilst p√• de g√¶ster, som p√• dette tidspunkt var dukket op, fortog nerv√łsiteten sig hurtigt, og Qvickie og Jeanette blev accepteret.
Så en stor tak til Jeanette, Qvickie, Tina Thranesen og Charlotte for den modtagelse I gav min hustru *S*,
Det var efterhånden blevet sent og næste dag var jo den store dag, så vi gik til ro.

Det blev l√łrdag, og der blev afholdt generalforsamling og sammenkomst. Begge dele m√• siges at v√¶re yderst vellykkede.

S√łndag formiddag br√łd vi op og tog tilbage til Lotte, hvor vi var nogle timer, hvorefter min hustru rejste hjem, og Lotte og jeg begyndte at forberede os p√• vores bytur.
Som i alle venskaber kan der opstå misforståelser og små uoverensstemmelser, og de udeblev da heller ikke, da Lotte stort set kasserede alt, hvad jeg havde af makeup.
N√•, – men jeg havde jo selv bedt om hj√¶lp, og m√•tte ogs√• ved selvsyn konstatere, at der var noget om snakken. Det nytter ikke noget, at man render rundt og ligner en farvebutik i hovedet. Det er der ikke mange “rigtige” kvinder, der g√łr. Og de fleste af os str√¶ber vel efter at kunne passe ind i gadebilledet uden, at man l√¶gger m√¶rke til os p√• en negativ m√•de – jeg g√łr i hvert fald. S√• jeg lyttede til de vise ord og vil fremover fors√łge at tilpasse min garderobe og makeup.

Tina Schuldt (Tina Vyum)
Tina Schuldt (Tina Vyum)
Om mandagen tog vi ind til K√łbenhavn og fandt det sted, hvor vi skulle bo. Vi kl√¶dte os om og gjorde os i stand, hvorefter vi drog ud i byen. Jeg havde en stak indk√łb, jeg skulle have foretaget, s√• det gik en stor del af eftermiddagen s√• med.
Da vi endelig var f√¶rdige med dagens indk√łb, var vi blevet t√łrstige, s√• vi tog p√• bartur og endte i en af Nyhavns sm√• knejper, hvor vi satte os ved et bord og bestilte fad√łl.
Der var s√•m√¶nd ikke nogen, der tog notits af “de to t√łser henne i hj√łrnet”. *S*
Men som de t√łser vi jo er, kunne vi ikke holde tiden, og det endte med, at vi fik lidt travlt. Vi skulle nemlig ud at spise, men skulle lige kl√¶de om og g√łre os l√¶kre f√łrst.

Det gik der lige et par timer med, men s√• var vi d√¶leme ogs√• et par rigtig flotte t√łser.
Vi ankom til restauranten med en god halv times forsinkelse, men også her gik det hele uden problemer.
Da vi var f√¶rdige med vores hyggelige middag, var det blevet tid til at stifte bekendtskab med det K√łbenhavnske natteliv, og det kan jeg lige hilse og sige, at vi gjorde, og det var ikke just steder, hvor man plejer at komme som trans.
Men der var ikke en eneste, som l√łftede s√• meget som et √łjenbryn, s√• det kan alts√• sagtens lade sig g√łre at g√• i byen som trans uden, at man beh√łver at holde sig til de steder, hvor transer normalt kommer.

På et tidspunkt havnede vi på en bar inde i Centrum. Den var ganske hyggelig; oki det var ikke just mennesker i den modne alder, der var der, meeeen skidt med det.
Vi fik os plantet ved et bord i hj√łrnet. P√• v√¶gen var der spejle, s√• vi kunne se de g√¶ster, som sad ved baren.
Vi var jo et par l√¶kre t√łser, og jeg havde sat mig for ikke at falde ud af rollen, s√• da mit blik fangede blikket fra en af de s√łde unge fyre ved baren – tjahhhh s√• *SS* br√łd jeg vist nok lige alle regler for, hvad man g√łr og ikke g√łr som trans. *SS*
Men det var sgu sjovt. Af og til m√•tte Lotte lige hive fat i mig og sp√łrge, om jeg var der endnu, eller hvad jeg havde gang i. *GGGGGGGGGGGG* N√• sjovt var det sgu.

Efter et par fad√łl eller 3 ?? – var for l√¶ngst holdt op med at t√¶lle dem, drog vi videre ud i natten.

Næste dag skulle vi bare slappe af i byen og nyde livet.
Vi brugte lige en time p√• baneg√•rden, s√• jeg kunne f√• en billet hjem. Dern√¶st gik vi ned i Istedgade og s√• p√• leget√łj til voksne *S*
Igen! Ingen problemer. Blot blev vi standet af en enkelt fyr, som åbenbart mente, at vi lignede et par ludere og som gerne ville vide, hvad vi kostede. *S* Han fik dog klar besked på, at vi ikke var til salg.
Turen gik videre ned gennem Istedgade og ned i diverse sm√• listige butikker, hvor vi blev godt overbegloet. *S* N√•√•√•, men vi var vist ogs√• et par v√¶re fr√¶kke t√łser. *S*

Tina Schuldt (Tina Vyum)
Tina Schuldt (Tina Vyum)
Efter at have f√•et vore lyster med hensyn til leget√łjet styret, m√•tte vi have noget mad, s√• denne gang m√•tte Jensens B√łfhus holde for, og det forl√łb ligeledes uden problemer.
Bagefter skulle jeg k√łbe noget t√łj, s√• jeg var p√• bes√łg i diverse str√łgbutikker, hvor jeg fik k√łbt noget t√łj. S√• jeg fik ogs√• l√¶rt at √•bne munden. *S*
Resten af dagen forl√łb uden de store begivenheder, og vi m√•tte sige farvel til hinanden for denne gang, da vi skulle med hver sit tog. Turen hjem til Jylland forl√łb uden problemer af nogen art, s√• jeg kom helskindet hjem.

S√• k√¶re venner! Det kan alts√• sagtens lade sig g√łre at f√¶rdes i samfundet som trans. Vi skal bare lige bruge indersiden af hovedet og s√• kl√¶de os og sminke os som man har figur og alder til – og s√• i √łvrigt t√¶nke p√•, hvad man g√łr. *S*

Efterf√łlgende er s√•vel Lotte som jeg enige om, at det havde v√¶ret smadder hyggeligt. Vi glemte begge to meget hurtigt, at jeg var trans. Vi var alts√• bare to “t√łser” p√• bytur. Vi pjattede og hyggede os og havde det dejligt, s√• det var s√• absolut ikke sidste gang, vi lavede s√•dan en tur. *S*

Kærlig hilsen. Tina Schuldt.