Skrivelse fra Trans-Danmark den 26. juli 2008 til Københavns Kommune om kommunens diskriminationsundersøgelse.

Vist 132 gange.

Trans-Danmark
Trans-Danmark
Trans-Danmark har den 26. juli 2008 skrevet til Københavns Kommune om det uheldige i, at kommunens diskriminationsundersøgelse, der blev startet ultimo juni 2008, ikke gør det muligt at registrere diskrimination på grund af kønsidentitet, og henstillet, at dette ændres.

Skrivelsen gengives herunder.

Københavns Kommune
Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen
Kontoret for Integrationspolitik
RÃ¥dhuset
1599 København V

Vejle den 26. juli 2008

Diskriminationsundersøgelse

Vi, der er landsforeningen for transvestitter og transseksuelle i Danmark, skal indledningsvis takke for det gode initiativ med at belyse niveauet for diskrimination i Danmark.

Vi repræsenterer den minoritet i Danmark, der efter vores opfattelse er udsat for mest diskrimination. Derfor er det særdeles beklageligt, at fravores minoritet ikke indgår i opdelingen i jeres undersøgelse.
Vi skal således gøre opmærksom på, at vi bestemt ikke henhører under grupperingen seksuel orientering. Transvestitter og transseksuelles seksuelle præferencer har næsten det samme mønster, som resten af befolkningens.
Det, der imidlertid karakteriserer vores befolkningsgruppe, er vores kønsidentitet. Ved kønsidentitet forstås den enkeltes opfattelse af sit eget køn. En transseksuel, der er født som mand, føler sig altså i sit indre som kvinde, der blot er født i en forkert krop.
Betegnelsen kønsidentitet bør derfor indgå i opgørelsen på lige fod med de øvrige kriterier i opgørelsen. Svarmulighederne bør være mand, kvinde og transkønnet.

Vi håber derfor, at I omgående vil medtage også dette begreb i jeres opgørelse. Sker det ikke mister I den gruppe, der bliver mest diskrimineret i jeres undersøgelse, hvilket vi ikke kan forestille os var hensigten.

Skulle I have spørgsmål omkring vores situation, definition af begreber m.v. står vi naturligvis til rådighed.

Med venlig hilsen
Trans-Danmark
Pia Nielsen
Bestyrelsesmedlem

* * *
Skrivelsen i pdf-format.