Transamerica. Oplevelsen og anmeldelse af filmen Transamerica. Af Hanne Larsen den 16. februar 2006.

Vist 1.975 gange.
Af Hanne Larsen.

Tirsdag aften (den 14. februar 2006) tog min hustru og jeg ind for at se filmen Transamerica.
Med spænding, forventning, og ikke mindst en pirrende fornemmelse satte vi os for at få en god oplevelse.
Rollerne som Bree og trækkerdrengen Toby spilles af Felicity Huffman og Kevin Zegers. To vidt forskellige mennesker, der med hver deres baggrund og livssyn fortager en rejse tværs over USA. Undervejs fortæller disse to mennesker, at man kan blive klogere både på livet men ikke mindst på sig selv.
Kevin Zegers og Felicity Huffman yder en så overbevisende skuespilpræstation, at historien og sceneriet opleves tillokkende og forjættende, ikke mindst oplevelserne i binding til deres kontakt med de mennesker der krydser deres vej virker fortryllende og livsnær.
Mange f√łlelser og tanker popper op undervejs, ikke mindst i tilknytning til egne omgivelser, det set i lyset af at Bree, der med sin hemmelighed og h√•b til livet virker √¶rlig og st√¶rk.
Over for Tobys verden reagerer de f√łlelsesm√¶ssige dr√łmmebilleder og bindinger t√¶t og √¶rlige, bl.a. over for hvordan man som individ pr√łver at forst√• de f√łlelsesm√¶ssige forskelligheder.
Handlingen virker spinkelt, men med et f√łlgeskab af to mennesker, der hver for sig er individualister, og alligevel s√• t√¶t p√• hinanden, oplevede vi filmen som en fortryllende fort√¶lling om livets sm√• sk√¶vheder.

Mange kærlige hilsner
Hanne.