Tusind tak for livet

Vist 76 gange.

Tusind tak for livet
Tusind tak for livet

Titel Tusind tak for livet
Original titel Vielen Dank fĂźr das Leben
Forfatter Sibylle Berg
Sprog Dansk
Oversat af Anneli Høier
Forlag Tiderne Skifter
Udgivet 16. oktober 2014
Antal sider 369
ISBN-13 978-87-7973-692-4

Ingen husker lĂŚngere den kolde sommer i 1966. I den lille grĂĽ by i den socialistiske del af landet fryser menneskene. Et barn kommer til verden.
Toto har ved fødslen et ubestemmeligt køn. Jordemoderen beslutter at barnet er en dreng.
Toto blev avlet i druk. Faren für snart efter fødslen taget sig selv af dage, og moren følger trop kort tid efter.
Børnehjemmet er en straffelejr. Derefter bliver Toto anbragt hos et alkoholiseret landmandspar. Alt gür fra vÌrre til vÌrre endnu. Hvorfor spørger Toto sig selv, er mennesket sü ondt? Hvordan kan det vÌre, at det gør livet sü meget mere skrÌkkeligt, end det allerede er?
Ved et tilfÌlde für Toto mulighed for at flygte til Vesten, men det bliver ikke hans redning. I stedet for den maskinagtige følelsesløshed og apati, som han kom fra, konfronteres han med den ubegrÌnsede kapitalismes vanvid. Det som socialismen lader ligge og forrüdne, ødelÌgger kapitalismen aktivt.
Men en skønne dag viser det sig: Toto har en sÌrlig evne; han kan synge. Og endnu et glimt af hüb viser sig, da Toto møder sin gamle kammerat fra børnehjemmet igen. Sammen tager de til Paris. Men forinden har han besluttet sig for at vÌre en pige, har forelsket sig, vÌret elsket, pübegyndt en sangkarriere og tabt det hele igen.

Forfatteren, Sibylle Berg blev født i Weimar, men bor i dag i Zßrich. Hun skriver romaner, teaterstykker, essays og klummer.
“Tusind tak for livet” er hendes første roman pĂĽ dansk.

* * *
Omtale af bogen hos Saxo, hvor den ogsü kan købes.
Omtale af bogen Plusbog.dk, hvor den ogsü kan købes.