Tvivl. Den 9. juni 2012.

Vist 664 gange.

Linda T. Pedersen.
Linda T. Pedersen.
Af Linda T. Pedersen.
Jeg troede, at jeg var afklaret om mig selv, jeg havde fundet ud af, hvad jeg var. Den seneste tids debat om, hvad de forskellige ord betyder bringer mig i tvivl. I virkeligheden var jeg nok ikke afklaret, men havde bare sendt mine overvejelser til hj√łrne.

Er jeg transvestit eller transseksuel? Jeg ville √łnske, at jeg vidste det. Hidtil har jeg kun bev√¶get mig ud som kvinde i forbindelse med arrangementer. Jeg opfatter mig selv mest som en “socialtrans”, som en af Rebekka Holms venner engang kaldte det.

Hver gang jeg har v√¶ret ude, har det v√¶ret i forbindelse med et arrangement, hvor andre har kunnet bekr√¶fte mig. To gange har jeg taget turen til Dalbyneder, begge gange har jeg k√łrt sammen med Tina Thranesen fra Kors√łr. Turen mellem Bagsv√¶rd og Kors√łr tager ca. 2 timer, s√• lidt virkelighed har jeg oplevet undervejs.

Under vores sidste tur spurgte Tina, om jeg var afklaret om min situation. Ja, jeg er socialtrans, den efterf√łlgende snak afsl√łrede, at jeg er bestemt ikke afklaret.

Det sociale betyder meget for mig, men f√łlelsen af at blive opfattet som kvinde, n√•r jeg er alene betyder nok mere.

Den seneste togtur til Kors√łr var noget af en oplevelse. Jeg havde k√łbt nye sko. Der var ingen siddepladser i toget, og jeg m√•tte st√• op i en time; mine f√łdder blev mere og mere √łmme. Der var en kvinde med en barnevogn og en skrigende baby. Hun sendte mig et smil, underforst√•et at jeg som kvinde har forst√•else for babyer nogle gange gr√¶der. Det blev til mange smil ogs√• fra mig

P√• Kors√łr station spurgte en mormor mig, om jeg vidste noget “togdriften”. Det bekvemme svar ville v√¶re “nej”. Efter at have arbejdet 18 √•r i DSB ville det v√¶re en l√łgn. Stemmelejet blev l√łftet en oktav, og jeg svarede “ja”. Det er f√łrste gang, at jeg har oplevet at tale med en anden uden at blive afsl√łret (her t√¶ller personale i butikker ikke med, de har en pligt til at lade som ingenting).

Hvordan finder jeg ud af, hvad jeg er? Jeg vil pr√łve at leve som kvinde i to – tre dage. Min st√łrste frygt lige nu er, om jeg kan lide det. Det vil i s√• fald betyde en voldsom √¶ndring af mit liv, som jeg har sv√¶rt ved at overskue lige nu.

Linda T. Pedersen.