Vidensbankens 21 √•rs f√łdselsdag. 26. oktober 2021.

Vist 41 gange.

Vidensbanken den 2. september 2021.
Vidensbanken den 2. september 2021.
Af Tina Thranesen.
Endnu et √•r er g√•et. Vidensbanken fyldte den 26. oktober i √•r (√•r 2021) 21 √•r. Vidensbanken indeholder stadig Danmarks st√łrste samlede m√¶ngde transrelateret information.
Og i modsætning til de sociale medier, så er det muligt at finde bestemte informationer i Vidensbanken.

Lidt statistik
Antal bes√łg
For et √•r siden, den 26. oktober 2020, havde Vidensbanken i alt haft 1.843.800 bes√łgende.
Desv√¶rre ved jeg ikke, hvordan bes√łgstallene ser ud den 26. oktober i √•r.
Den 17. september i √•r meddelte mit webhotel, at jeg var ned til at slette min bes√łgst√¶ller, da den konfliktede med deres system. Blev den ikke slettet, s√• ville Vidensbanken blive lukket.
Derfor havde jeg jo reelt ikke noget valg. Bes√łgst√¶lleren blev slettet.

Bes√łgstallet “1.920.472”, som vises for bes√łg siden Vidensbankens start den 26. oktober 2000, er alts√• antal bes√łg pr. 17. september 2021.
Tilsvarende er de bes√łgstal, som vises for de enkelte artikler/forekomster ligeledes antal bes√łg pr. 17. september 2021.
Og de artikler/forekomster, jeg har tilf√łjet siden den 17. september 2021 viser konstant “Vist 0 gange” uanset hvor mange gange, de reelt er vist.

Desv√¶rre har det ikke v√¶ret muligt at finde en ny bes√łgst√¶ller.

I det forl√łbne knap et √•r – alts√• indtil den 17. september 2021 – har Vidensbanken haft 76.672 bes√łgende svarende til et gennemsnitligt bes√łgstal p√• 235 i d√łgnet.

Antal forekomster
Optællingen af antal forekomster i Vidensbanken foregår på en særskilt optællingsfunktion og viser derfor de korrekte tal.

For et år siden, den 26. oktober 2020, havde Vidensbanken 3.413 forekomster og 1.423 opslagsord fordelt i Vidensbankens ordbog, Institutionsordbogen og i Kosmetikordbogen.
Den 26. oktober i år (år 2021) har Vidensbanken 3.593 forekomster og 1.563 opslagsord fordelt med 925 i Vidensbankens ordbog, 596 i Institutionsordbogen og fortsat 42 i Kosmetikordbogen.

Interne links
For to √•r siden, den 26. oktober 2017 var der 13.823 interne links i Vidensbanken – dvs. links, som f√łrer til en anden artikel i Vidensbanken.
Antallet af interne links kan desværre ikke mere optælles.
De interne links g√łr imidlertid, at det er let at f√• yderligere information om ting, som n√¶vnes i artikler, i lovtekster m.v.
I omtale af love, lovforslag, beslutningsforslag og sp√łrgsm√•l til ministre, er der ofte henvisning til/omtale af andre love, tidligere lovforslag m.v. P√• Folketingets hjemmeside og i Retsinformation er der ikke links til disse henvisninger. D√©r overlades det til l√¶seren selv at finde informationerne, og det kan godt v√¶re vanskeligt.
I Vidensbanken har jeg gjort dette arbejde – de interne links f√łrer til henvisningerne. Derved er Vidensbanken s√¶dvanligvis et bedre opslagsv√¶rk end b√•de Folketingets hjemmeside og Retsinformation, n√•r det drejer sig om p√• en nem m√•de at f√• vist information, der henvises til/omtales. Der er ogs√• interne links til forklaring om en lang r√¶kke ord og begreber og oplysninger om personer, foreninger, institutioner m.v., der n√¶vnes i artiklerne.

Eksterne links
For to √•r siden, den 26. oktober 2017 var der 6.885 eksterne links i Vidensbanken – dvs. links, som f√łrer til en anden hjemmeside.
Antallet af eksterne links kan desværre heller ikke optælles mere.

Kontakt til skoleelever, studerende, medier og enkeltpersoner
I det forl√łbne √•r har der kun v√¶ret f√• henvendelser med sp√łrgsm√•l om transrelaterede forhold, som jeg selvf√łlgelig har besvaret.

Foreningsengagement
Jeg er fortsat medlem af TiD – Transpersoner i Danmark og LGBT Danmark.
Indtil umiddelbart efter det ekstraordin√¶re landsm√łde i LGBT Danmark den 12. maj 2019, var jeg aktiv i foreningens transpolitiske udvalg. Det er jeg ikke mere.

LGBT komiteen
Den 15. maj 2019 stiftede S√łren Laursen og jeg LGBT komiteen og fra den dag, har jeg lagt mit transpolitiske arbejde d√©r.
S√łren Laursen udtalte i forbindelse med stiftelsen:
‚ÄúEfter at have brugt overordentlig megen tid p√• arbejdet i organisationer finder vi, at tiden nu er inde til at fokusere p√• det, vi finder vigtigst og mest interessant at arbejde med, nemlig lobbyismen, Vi har allerede gennem de sidste ti √•r haft et meget n√¶rt og produktivt samarbejde, s√• vi har stor tro p√•, at vi kan l√łfte opgaven og v√¶re med til at tage de n√¶ste skridt i retning af fuld ligebehandling.‚ÄĚ

Folketinget, ministerier, styrelser m.fl.
√Öret igennem f√łlger jeg n√łje med i, hvad der foreg√•r af transrelaterede ting i Folketinget og i relevante ministerier. Det er et stort arbejde, da der ikke specifikt kan abonneres p√• “transrelaterede emner”. Det betyder, at jeg dagligt f√łlger med i Folketingets og relevante folketingsudvalgs dagsordner, udkast til lovforslag og udkast til bekendtg√łrelser fra relevante ministerier, lovforslag og beslutningsforslag fremsat i Folketinget og sp√łrgsm√•l stillet til ministre.

N√¶vnsafg√łrelser og domme
Jeg holder mig ogs√• orienteret om afg√łrelser fra Ligebehandlingsn√¶vnet og tilstr√¶ber at blive bekendt med domme. Det sidste er vanskeligt, da der ikke findes nogen central domsdatabase.

Arrangementer og m√łder jeg har deltaget i
 1. Fredag den 13. november 2020 skulle jeg m√łde Morten Grumstrup, der er specialestuderende i historie p√• K√łbenhavns Universitet p√• Amager, og som er ved at skrive om Danmarks LGBT-historie. Desv√¶rre gik vi forkert af hinanden, s√• m√łdet blev ikke til noget.
 2. Fredag den 13. november 2020 skulle jeg m√łde Morten Grumstrup, der er specialestuderende i historie p√• K√łbenhavns Universitet p√• Amager, og som er ved at skrive om Danmarks LGBT-historie. Desv√¶rre gik vi forkert af hinanden, s√• m√łdet blev ikke til noget.
 3. Onsdag den 30. december 2020 m√łde med S√łren Laursen for dr√łftelse af aktuelle og generelle LGBT-forhold.
 4. Mandag den 4. januar 2021 andet m√łde med Morten Grumstrup. Denne gang hos ham.
 5. Mandag den 25. januar 2021 m√łde med Jette Clemmensen, formand for TiD hos hende for dr√łftelse af transforhold.
 6. Tirsdag den 13. april 2021 telefoninterview med Emil Ruiscaldine, DR P3 om en postcast om LGBT+-milj√łet i Danmark.
 7. Onsdag den 21. april 2021 kl. 1100 afholdt S√łren Laursen og jeg et onlinem√łde med MF Astrid Car√łe, SF om LGBT-forhold.
 8. Onsdag den 21. april 2021 kl. 1600 deltog jeg hos S√łren Laursen i et online dialogm√łde afholdt af Center for K√łnsidentitet, Rigshospitalet.
 9. Torsdag den 29. april 2021 afholdt S√łren Laursen og jeg et fysisk m√łde med af Alex Dalamare, LGBT+ Danmark i LGBT+ Danmarks lokaler om LGBT-forhold.
 10. L√łrdag den 19. juni 2021 deltog jeg i TiD‘s generalforsamling i Odense. Generalforsamlingen udsat p√• grund af Corona-epidemiens m√łderestriktioner.
 11. L√łrdag den 4. september 2021 deltog jeg i forestillingen “Jeg er min egen kone” p√• Riddersalen. Det var fjerde gang, jeg s√• forestillingen.
  F√łr forestillingen var vi nogle stykker, som spiste p√• Restauration Allegade 10.
  Efter forestillingen havde jeg formidlet, at vi m√łdtes med forestillingens skuespiller, Jakob H√łjlev J√łrgensen.
 12. L√łrdag den 25. september 2021 deltog jeg i TiD‘s sammenkomst, som grundet lille deltagerantal blev afholdt hos formanden, Jette Clemmensen.
 13. 13.Fredag den 8. oktober 2021 m√łdtes jeg med museumsinspekt√łr Rasmus Kj√¶rboe, Den Hirschsprungske Samling, der gerne ville have mig til at skriv en artikel til et nyt udstillingskatalog. Jeg fik en rundvisning p√• museet og lovede at skrive artiklen.

Fremtiden
Problemet, med at bes√łgst√¶lleren ikke virker mere, var t√¶t p√• at f√• mig til at nedl√¶gge Vidensbanken og at stoppe mit transpolitiske arbejde. De to ting h√¶nger n√łje sammen for mig.
Det kan siges, at det er en lille detalje, om der sker opt√¶lling af antal bes√łg p√• Vidensbanken, og hvor mange gange de enkelte artikler bliver vist. Det er det imidlertid ikke for mig. Det giver mig stor gl√¶de at se, at der hvert eneste d√łgn er flere hundrede bes√łgende, og at artiklerne bliver vist. Nu ved jeg intet derom, og det g√łr mig meget ked af det.

Men efter moden overvejelse, så har jeg besluttet at fortsætte både med Vidensbanken og mit transpolitiske arbejde.
Derfor vil jeg fortsat tilstr√¶be, at Vidensbanken er er stedet, hvor der findes seri√łs og trov√¶rdig information om forhold vedr√łrende k√łnsidentitet, og at informationerne som hovedregel skal v√¶re p√• dansk.
Og s√• er det min hensigt fortsat at v√¶re transpolitisk aktiv, som jeg har v√¶ret siden f√łr tiden med Netstr√łmperne i 2001, der f√łrte til dannelse af Trans-Danmark, som ikke eksisterer mere. Derefter i LGBT Danmark og nu i LGBT komiteen. For jeg kan jo se, at arbejdet b√¶rer frugt.

Tak
Til sidst vil jeg udtrykke en tak til alle de mange, som har g√¶stet Vidensbanken, som i anden anledning har kontaktet mig, og som jeg har m√łdt.
Den respons, jeg herunder har modtaget, er med til, at jeg bevarer lysten til at arbejde med Videnbanken og med transpolitik.

Mandag den 3. november 2021.
Kærlig hilsen. Tina Thranesen.