Ångrarna

Vist 4.406 gange.

Ångrarna
Ångrarna

Titel Ångrarna
Engelsk titel Regretters
Produktionsselskab ATMO
Instruktør Marcus Lindeen
Medvirkende Orlando Fagin og
Mikael Johansson
Begge som sig selv
Premiere 18. marts 2010
Spilletid 58 minutter
Sprog Svensk

Dokumentarfilm om Michael og Orlando – to svenske mĂŚnd i 60’erne, der begge har fĂĽet foretaget en mand til kvinde kønsskifteoperation. Deres nye liv som kvinder forløb imidlertid ikke sĂĽ heldigt, som de havde hĂĽbet. De har begge fortrudt deres kønsskifteoperation og indset, at kønsskiftet var deres livs største fejltagelse.

Orlando og Michael mødes for første gang til en intim samtale, hvor de sammen prøver at forstü, hvordan alting kunne gü sü galt. Mødet finder sted i et filmstudie i Stockholm, hvor de taler om deres liv. Selv om de har den samme oplevelse, fandt de ud af, at de var hinandens totale modsÌtninger.

Orlando fik sin kønsskifteoperation som en af de første i Sverige i 1967. Han er bøsse og fik foretaget operationen, fordi han troede, det ville være lettere at leve med mænd, hvis han var kvinde. Han bor i en lejlighed i Östermalm.

Michael fik sin kønsskifteoperation som 50-ĂĽrig i midten af 90’erne. Han er heteroseksuel, men har aldrig vĂŚret i stand til at finde en kvinde, der ville leve med ham. Det var en af grundene til hans kønsskifte. Han troede, han kunne udfylde lĂŚngslen efter en kvinde ved selv at blive en kvinde. Han bor alene i en forstad uden for Stockholm.

Michael ønsker for enhver pris blive mand igen og forsøge at fü lÌgerne til at give ham en ny penis. Orlando er ligeglad. Han er glad for at büde kvinden og manden.

Filmen har vĂŚret vist pĂĽ filmfestivaler rundt om i verden og er i 2010 nomineret til Prix Europa – Europas største tv-pris.

* * *
Omtale af filmen hos IMDb.
Omtale af filmen hos produktionsselskabet, ATMO.
Omtale af filmen hos Amazon, hvor den ogsü kan købes.