Archie Avis Brooks, 47-årig transmand fra Hattiesburg, Mississippi, USA dræbt af knivstik den 26. juli 2009.

Vist 142 gange.
Den 26. juli 2009 blev den 47-√•rige transmand, Archie Avis Brooks dr√¶bt af knivstik i sin lejlighed p√• anden sal i West Fourth Street i Hattiesburg, (ca. 175 km nord√łst for New Orleans) Mississippi, USA. Drabet blev f√łrst opdaget mandag den 3. august 2009, da underboen opdagede, at der dryppede blod fra loftet og derfor alarmerede politiet. Da politiet kom ind i lejligheden, fandt de Archie Avis Brooks dr√¶bt.
Den tilkaldte retsl√¶ge konstaterede, at Archie Avis Brooks var dr√¶bt af talrige knivstik, og at drabet var sket ca. en uge tidligere omkring den 26. juli. Liget var i opl√łsning og lugtede f√¶lt.

Politiet foretog samme dag, den 3. august 2009 anholdelse af den 28-årige Devin Daniel Fortune, der samlevede med den dræbte, og sigtede ham for drabet.

Archie Avis Brooks blev if√łlge hans moder, Mavis McElveen, der bor i samme lejlighedskompleks, f√łdt som Karen Brooks.
Moderen har oplyst, at Archie Avis Brooks tidligere havde arbejdet som sikkerhedsvagt i New Orleans, men var flyttet til Hattiesburg sammen med Devin Daniel Fortune seks m√•neder titligere. De levede sammen p√• tidspunktet for Archie Avis Brooks’ d√łd.
Archie Avis Brooks fremstod if√łlge sin nabo stadig som en kvinde. Naboen beskrev Archie Avis Brooks som “meget s√łd” og “venlig”.
Archie Avis Brooks var arbejdsl√łs p√• d√łdstidspunktet, men s√łgte arbejde som sikkerhedsvagt.

Devin Daniel Fortune havde tidligere v√¶ret sikkerhedsvagt i Mandeville, Los Angeles. Han var ogs√• arbejdsl√łs og havde flere gange v√¶ret i f√¶ngsel.

Politiet har ikke fundet noget motiv for drabet og heller ikke fundet gerningsvåbnet.

Devin Daniel Fortune blev varetægtsfængslet og anbragt i Forrest County Jail. Der blev fastsat en kaution å 1 mio $, hvis han skulle undgå varetægtfængsling. Under varetægtsfængslingen erkendte han, at han havde dræbt Archie Avis Brooks under et skænderi dem imellem.

Den 1. april 2011 blev Devin Daniel Fortune fundet d√łd i sin celle i f√¶ngslet. Han d√łde af akut lungebet√¶ndelse.
En efterf√łlgende klage til myndighederne fra hans moder om, at det var myndighedernes fors√łmmelse og manglende behandling af hans sygdom, der var skyld i hans d√łd, blev afvist af retten som ubegrundet.

* * *
Artikel den 23. september 2013 i gulflive.com om Devin Daniel Fortunes d√łd.