Australsk undersøgelse fra oktober 2008 af gener hos MtK transseksuelle underbygger, at transseksualisme er biologisk betinget.

Vist 258 gange.
En australsk undersøgelse – den største af sin art indtil nu – fra Prince Henry’s Institute of Medical Research, Melbourne ledet af professor Vincent Harley, har fundet en variation af et gen hos mand til kvinde transseksuelle, der underbygger, at transseksualisme er biologisk betinget og dannet i fosterstadiet.
Ved undersøgelsen blev der taget blod- eller spytprøver fra 112 mand til kvinde transseksuelle – 76 fra Australien og 36 fra USA. Prøverne blev sammenlignet med tilsvarende prøver fra 258 ikke-transseksuelle mĂŚnd.

Ved undersøgelsen, der blev udført pü tre specifikke gener, der er involveret i kønsudvikling, blev der fundet en lÌngere version af androgen recepter-genet hos de transseksuelle, og det vurderedes, at denne lÌngere version af genet arbejder mindre effektivt med at sende besked til cellerne, og at det formentlig betyder en ufuldstÌndig maskulisering af hjernen hos mand til kvinde transseksuelle i fosterstadiet.
Imidlertid er det højst sandsynligt, at ogsü andre genetiske faktorer er involveret ved transseksualisme.

* * *
Undersøgelsen har vĂŚret tilgĂŚngelig i sin helhed hos Prince Henry’s Institute, men er det ikke mere.
Artikel den 27. oktober 2008 i The Sydney Morning Herald om undersøgelsen.