Bente for f√łrste gang. 7. november 2008.

Vist 630 gange.
Af Bente Thorsen den 7. november 2008.
Fredag 7. november 2008 var jeg for f√łrste gang sammen med andre transvestitter, og det var et meget hygeligt f√łrste m√łde for mig. Det skete i Vejle og arrang√łr var TiD, Transvestitforeningen i Danmark. Jeg blev taget s√• godt imod! Alle sammen var s√• s√łde og inkluderende, og alles venlighed fik min tvivl og nerv√łsitet til at forsvinde n√¶sten lige med det samme!

Efter at have hilst p√• de ca. 15 fremm√łdte fik jeg uventet og gl√¶delig assistance til at f√• noget sminke p√•. Jeg kom helt usminket og havde kun l√¶bestift, som jeg tog p√•. Men med erfaren og k√¶rlig h√•nd fik jeg lagt √łjenskygge, mascara og eyeliner, og det gjorde s√• meget ved mig – og for mig! En flot m√•de at modtage en ny, uerfaren og lidt nerv√łs debutant p√•!

Det er så dejligt, at der findes en forening for os transvestitter og nogen, som stiller sig til rådighed for at hjælpe. Dette arbejde kan næppe overvurderes!

Der blev serveret sm√łrrebr√łd og √łl og vand, og vi fik vist en film fra den modeopvisning, transvestitter arrangerede under Kulturnatten i K√łbenhavn. Men inden vi kom s√• langt, blev der en rigtig god og lidt personlig snak rundt om bordet, og for mig var det meget v√¶rdifuldt at h√łre lidt om de andres erfaringer og oplevelser. Det er s√• godt at have noget til f√¶lles, som man ellers er tilbageholdende med at indvie andre mennesker i.

I disse dage har jeg t√¶nkt en del p√• den f√łrste transvestit jeg s√•, eller som jeg lagde m√¶rke til. Det var, da jeg arbejdede i en forretning, i slutningen af 70’erne. Da han skulle betale for sine ting, s√• jeg de grove h√¶nder og f√łrst derefter, at det m√•tte v√¶re en mand. Jeg var ukendt med transvestitter den gang og viste slet ikke, at jeg selv en dag skulle √łnske at g√• s√• langt, selv om jeg tit havde leget med min mors undert√łj og smykker som barn og selv k√łbte nylonstr√łmper og feminine trusser nogle gange. Men jeg syntes, han var ret modig, og gik hen til vinduet, efter at han var g√•et, for at se, om der var nogen, der vendte om p√• gaden eller kommenterede ham. Det var der tilsyneladende ikke. Men jeg har tit t√¶nkt p√•, hvor alene han m√•ske f√łlte sig. Der
var jo intet internet den gang, og jeg ved ikke, om der fantes en forening eller nogen andre, han havde kontakt til.

Jeg f√łler ikke, jeg er alene. Jeg har jo l√¶nge haft internettet til at finde information og hj√¶lp fra. Ikke mindst har jeg haft stor gl√¶de og nytte af Vidensbanken. Og nu foreningen, som jeg ved, jeg vil f√• meget gl√¶de af nu og i fremtiden.

Da vi sagde farvel efter m√łdet, fik jeg en tak, fordi jeg kom. Men det er mig som takker! Fordi jeg m√•tte komme, og for at alle modtog mig s√• √•bent og venligt!

Bente