Politiet i Canada offentligjorde den 1. december 2009 en lerbuste af en uidentificeret transperson, der blev fundet død for 30 ür siden.

Vist 193 gange.

Buste af den døde
Buste af den døde
Den 16. juni 1980 kl. 2030 fandt en mand skelettet af en mand fundet i et skovomrüde ca. 5 km. vest for byen Markham, der er en nordøstlig forstad til Toronto i Canada.
Manden var ude at køre en tur. Han parkerede sin bil i vejsiden af 11th Concession nord for Steeles Avenue vest for Markham og gik en tur i omrüdet, hvorunder han nÌrmest snublede over skelettet. Han alarmerede straks politiet.

Ved siden af liget fandt politiet et par røde højhÌlede sko, et par hvide strømper, et par damejeans og en pudderdüse med spejl.
Retsmedicinske undersøgelser viste, at der var tale om en mand pü mellem 25 og 40 ür, men dødsürsagen kunne ikke fastslüs.
Politiet formoder, at de fundne beklÌdningsgenstande tilhørte den fundne, og at der derfor formentlig var tale om en transperson.
Politiets efterforskning gav ikke resultat. Det skeletterede lig er ikke identificeret, ingen savnede personer svarede til det fundne lig og henvendelse til transmiljøet hjalp heller ikke.

Den 24. november 2009 udsendte York Regional Police en pressemeddelelse, idet de havde füet lavet lerbuste, som skulle vise den dødes ansigtet, som det formentlig sü ud, da han var i live. Det er politiets hüb, at det vil føre til, at nogen kan genkende personen.

Pressemeddelelsen af 24. november 2009 fra York Regional Police, Canada
York Regional Police offentliggør nye oplysninger om FUNDET i 1980
af et uidentificeret lig i byen MARKHAM

Tegning af den døde og de fundne beklÌdningsgenstande
Tegning af den døde og de fundne beklÌdningsgenstande

York regionale politi inviterer medierne til at se en ny, museums-kvalitet lerbuste af en uidentificeret mand, hvis lig blev fundet i 1980 i byen Markham.

Ligets hoved er blevet genopbygget i ler og vil blive fremvist af drabsefterforsker Douglas Clarke, der vil fremlÌgge detaljerede oplysninger om liget tirsdag den 1. december 2009 kl. 11 i mødevÌrelse nr. 5 pü politistationen McCowan , 8700 Markham.

Den 16. juli 1980 kl. ca. 2030 standsede en mand fra Markham sin bil i vejsiden pĂĽ Eleventh Concession nord for Steeles Avenue.
Da han var steget ud af sin bil opdagede han, hvad han mente var et menneskeligt skelet, hvorfor han kontaktede politiet. En grundig efterforskning blev gennemført uden, at liget blev identificeret.

Retsmedicinske undersøgelser viste, at offeret er en kaukasisk mand (mand af hvid race) pü mellem 25 og 40 ür pü tidspunktet for hans død. Han har sandsynligvis vÌret cirka 152 cm. høj, slank af bygning, 45 til 55 kg og havde mørkebrunt hür, der var cirka 10 centimeter langt.

Sammen med skeletresterne fandt politiet et par røde højhÌlede sko, hvide strømper, jeans og en pudderdüse med spejl. Disse effekter menes at have vÌret büret af offeret. En tegning af beklÌdningsgenstande samt et fotografi af ofrets genopbyggede hoved findes pü vores hjemmeside.

York regionale politi hüber busten og beskrivelsen af tøjet vil føre til identificering af manden og omstÌndighederne omkring hans død.

Alle med oplysninger bedes kontakte politiets drabsafdeling eller give et anonymt tip online pĂĽ [14. juli 2019. Ny url: https://www.p3tips.com/tipform.aspx?ID=188. Tina Thranesen.]

* * *
Pressemeddelelsen i pdf-format.