Josephine Reher, 16 år. Sådan blev jeg pigespejder. 10. februar 2012.

Vist 157 gange.
Af Josephine Reher
Sådan blev jeg pigespejder
Fakta om mig
Navn: Josephine
Alder 16 år
F√łdt som dreng
Gr√łn pigespejder

Hvorfor jeg valgte at blive gr√łn pigespejder
Jeg har l√¶nge g√•et og t√¶nkt over hvordan jeg kunne f√• noget socialt med andre j√¶vnaldrende teenagepiger, s√• en dag sad jeg og s√• live fra Ramasjang hvor der var noget med artige b√łrn som g√łr noget godt for milj√łet og der var 2 gr√łnne pigespejdere med.

Jeg har egentlig l√¶nge g√•et og t√¶nkt p√• at jeg gerne ville have et fristed hvor jeg bare kan slappe af og v√¶re “mig selv”, s√• da at jeg s√• spejderne t√¶nkte jeg med det samme “Det er bare lige mig”. Jeg kontaktede de gr√łnne pigespejdere i Silkeborg, n√¶rmere bestemt senior troppen. Jeg skrev til tropsf√łreren og fortalte hende om min situation og om, hvordan jeg havde det. Hun var meget venlig og tog straks kontakt til korpskontoret for at sikre sig at der ikke var noget i vejen for at jeg blev optaget. Hun fik f√łrst afslag fra korpsets administrerende direkt√łr. Hun foreslog mig, at jeg skulle skrive til korpsets formand. Hvis det lykkedes mig at blive optaget, s√• ville hun meget gerne hj√¶lpe mig med at finde et korps, hvor det kunne lade sig g√łre.

Jeg skrev derfor til korpsformanden og fik et meget venligt svar, hvori hun skrev, at det ikke var svært for hende at give dispensation, men at der skulle laves en aftale med den pågældende gruppe.

Jeg tog så kontakt til min gruppes leder, Susanne og fortalte hende, hvad jeg havde fået at vide.
Hun fortalte mig, at hun havde kontaktet Silkeborggruppes leder for at v√¶re helt sikker. Kort efter fik jeg en mail fra hende om, at hun nu havde f√•et gr√łnt lys fra gruppelederen.

F√łrste gang, jeg i januar 2011 skulle have v√¶ret til et spejderm√łde, skulle de i sv√łmmehallen. Lidt tid f√łr modtog jeg en mail fra Susanne om, at hun havde haft m√łde med de andre ledere i Silkeborggruppen. De syntes, at det var bedst, at hun lige snakkede med pigerne f√łrst. Jeg skrev s√• en sms til Susanne om aftenen og spurgte hvordan at pigerne havde taget det. Jeg fik det dejlige svar, at de havde taget det p√¶nt, men selvf√łlgelig havde et par sp√łrgsm√•l. Det er selvf√łlgelig helt forst√•eligt, for det er jo desv√¶rre ikke alle, der endnu ved, hvad at det vil sige at v√¶re transk√łnnet.

Den f√łrste gang
Da jeg f√łrste gang tirsdag d. 7/2 var til et spejderm√łde, blev jeg modtaget af Susanne. Hun s√• meget venlig ud, og der virkede som om at hun opfattede mig som en helt normal pige.
Da de f√łrste piger begyndte at komme, stod vi lidt og kiggede p√• hinanden, inden de sagde “hej”. Ca. 5 min. senere kom de sidste piger, og den ene af dem var s√• venlig at give h√•nd.
Klokken blev s√• 19:00, hvor m√łdet startede. Susanne startede med at introducere mig for de andre piger, hvorefter pigerne kunne stille sp√łrgsm√•l til mig, og jeg til dem. Sjovt nok havde de ingen sp√łrgsm√•l.
P√• et tidspunkt skulle der skrives noget blog om de f√łrste to gange.
Vi blev delt i 2 grupper, og hende der havde givet h√•nd kom hen til mig og spurgte om jeg ville sidde hos dem og hj√¶lpe dem. Jeg sagde selvf√łlgelig “ja”.
Da m√łdet lakkede mod enden og vi skulle til at rydde op, efter at vi b√•de havde haft noget sjov med kiks og en leg hvor vi skulle v√¶lte flasker med en nylonstr√łmpe over hovedet hvor der var stoppet noget ned i det ene ben, stod nogle af pigerne og kiggede billeder p√• en mobil.
Jeg gik lige s√• stille derover, og s√łde som de var, spurgte de om jeg ville kigge med. Det ville jeg selvf√łlgelig gerne.
Jeg har ikke v√¶ret s√• glad og grinet s√• meget i MANGE √•r! Pigerne var bare s√• s√łde og venlige, og jeg f√łlte mig 100 % accepteret som pige.

Fakta om korpset “De gr√łnne pigespejdere”
Vi kl√¶’r os selv og verden p√•
De gr√łnne pigespejdere er en ambiti√łs og moderne spejderorganisation. Vi arbejder ud fra en mission og en vision om at skabe livsduelige piger og kvinder.
Vi udfordrer og udvikler vores medlemmer, så de er godt klædt på.
Vores spejderarbejde bygger p√• det p√¶dagogiske princip ‘learning by doing’. Det princip er internationalt forankret i vores medlemskab af World Association of Girl Guides and Girl Scouts.
De gr√łnne pigespejdere bygger ogs√• p√• et kristent grundlag. Man kommer som gr√łn pigespejder til at stifte bekendtskab med kristendom og v√¶rdier som tro, etik, √¶rlighed, tolerance, tilgivelse, omsorg og k√¶rlighed.