Jeanette fra Gentofte: Til sommerfest 2007 hos Signe i Skader af Jeanette. 3. september 2007.

Vist 1.899 gange.
Af Jeanette (Gentofte) den 3. september 2007.
Efter at have set opslaget for sommerfesten p√• Trans-Danmarks hjemmeside i juli m√•ned, besluttede jeg mig for at tilmelde mig. Dels havde jeg her en chance for at v√¶re Jeanette over en l√¶ngere tid, dels l√łd det som et hyggeligt arrangement, ud fra de beskrivelser jeg havde set p√• TT’s hjemmeside. Samtidig besluttede jeg mig for, at jeg ville g√łre hele turen, b√•de frem og tilbage som Jeanette, en k√łretur p√• godt 350 km hver vej.

Hele fredag eftermiddag var g√•et med at finde de ting frem jeg kunne forestille mig der kunne blive brug for, og pakke det i min lille weekendkuffert – ikke som n√•r jeg er taget af sted som mand, hvor det er et sp√łrgsm√•l om at t√¶lle antallet af dage jeg skal v√¶re v√¶k, og s√• finde et passende antal skjorter, bukser, sokker og s√¶t undert√łj frem, og stoppe det i kufferten, som kan rumme mandet√łj til det meste af en uge – som Jeanette kan den kun bruges som weekendkuffert, og der er mange flere overvejelser om, hvad man skal have med, for at kunne klare enhver situation.
L√łrdag formiddag brugte jeg til at f√• pakket det sidste og gjort Jeanette klar til turen. Jeg havde i tiden mellem min tilmelding og weekenden f√•et k√łbt et par gode spadseresko i bl√•t ruskind i N√¶rum, og havde lige f√•et min sidste bestilling p√• t√łj hjem, s√• jeg besluttede mig for at tage den ny nederdel i imiteret ruskind med matchende jakke p√• til turen.
Klokken 12.15 kunne jeg g√• ud til bilen som Jeanette med min godt proppede weekendkuffert, sovepose og et par b√¶reposer med thermokaffe, -krus og andre forn√łdenheder til turen samt min sorte h√•ndtaske som blandt andet indeholdt min nyligt indk√łbte damepung indeholdende k√łre- og dankort samt lidt kontanter.
Lige inden jeg gik, s√łrgede jeg for at f√• sagt ordentligt farvel til mine store drenge, med en masse “moderlige” formaninger, nu de skulle undv√¶re mig et helt d√łgn, og efter at have forsikret mig, at de havde alt de kunne f√• brug for.
Bilen blev pakket med mine ting, og endelig var jeg klar til at tage af sted.

Alt trillede bare derud af indtil jeg var kommet over Lilleb√¶ltsbroen, hvor jeg r√łg ind i en k√¶mpe trafikprop nogle kilometer f√łr motorvejssammenfletningen f√łr Vejle. D√©r sad Jeanette i sin lille farmorbil med andre trafikanter, der steg ud af bilerne og slappede af p√• autov√¶rnet eller snakkede om situationen. N√¶sten ¬Ĺ time gik, f√łr der kom lidt bev√¶gelse igen. Den lastvogn som havde holdt p√• min h√łjre side og sk√¶rmet mig fra nysgerrige blikke forsvandt og blev erstattet af diverse forskellige personbiler, mens vi k√łrte med 10-20 km i timen, afbrudt af sm√•stop. Det var nervepirrende for mig med personbiler p√• 3 sider, men ingen s√• ud til at bem√¶rke, at jeg skulle v√¶re noget andet end en farmor i sin farmorbil. Endelig l√łste trafikproppen sig, og af sted gik det igen, indtil lidt f√łr Vejlefjordbroen. H√©r gik trafikken igen i st√•, samme situation, stadig ingen mystiske udtryk hos de omkringsiddende i de godt 15 minutter vi holdt stille.
Resten af k√łreturen gik glat, og jeg var fremme hos Signe kl 16.30. Indk√łrslen var allerede fyldt op med biler, s√• jeg parkerede over for indk√łrslen, hvor der var en lille gr√¶srabat. Lige bag mig parkerede en anden bil i det samme, og ud steg en nydelig dame, som viste sig at v√¶re Tina Thranesen.

Vi fik pr√¶senteret os for hinanden, og snakkede sammen p√• vej ind til Signe. H√©r var allerede forsamlet 6-8 “kvinder og m√¶nd af alle k√łn“, som Freja ynder at udtrykke det, s√• der blev hilst p√• og pr√¶senteret og snakket den n√¶ste godt en time, mens de resterende kom. Alt i alt var vi ca 15 deltagere.
Grillstarteren blev t√¶ndt og vi begyndte at bev√¶ge os ud i teltet, hvor en varmekanon s√łrgede for en behagelig temperatur for de nylonkl√¶dte ben (og for enkeltes vedkommende, bare arme og skuldre). Ind imellem blev der bedt om assistance med praktiske ting, hvilket vi s√• skiftedes til at hj√¶lpe med at f√• klaret.
Snakken gik lystigt inde i teltet, og pludselig l√łd det som en varmtluftballon skulle starte lige uden for teltet. Det var Signe som havde fundet en stor gasbr√¶nder frem, og var g√•et i gang med at “s√¶tte gang i kullene”, som ikke rigtig ville komme i gl√łd. Det s√łrgede gasbr√¶nderen for og snart efter kom k√łdet p√• grillen hvorefter vi kunne hente dejligt grillet k√łd, salat og br√łd og s√¶tte os til bordet for at spise.

Signe startede m√•ltidet med en lille tale, hvor hun gjorde opm√¶rksom p√•, at der ville blive fotograferet under m√•ltidet, men at man var velkommen til at bede om at blive “udeladt”. Da jeg endnu ikke er n√•et langt nok i min “udvikling”, bad jeg om ikke at f√• billeder af mig lagt p√• nettet, men gav Signe lov til at tage billeder til privatbrug, og vise dem til bes√łgende.

Vi hyggesnakkede og -spiste en rum tid, og Irene fandt sin guitar frem og begyndte at underholde os. Nogle fors√łgte at synge med, og andre fortsatte med at snakke videre. Jeg fik sludret med rigtig mange og aftenen gik lynhurtigt. En overgang fik jeg s√•gar lov at klimpre lidt p√• Irenes nye guitar, og selv om det efterh√•nden er over 15 √•r siden jeg sidste gang spillede p√• s√•dan en, var der da stadig enkelte hukommelsesceller i “spillecentret” som virkede, s√• lidt musik fik jeg da ud af b√¶stet.

Ved midnatstid trak vi ind i stuen, teltet var efterh√•nden blevet lidt koldt, da varmekanonen var l√łbet t√łr for br√¶ndstof. Nogle tog hjem, men vi andre fortsatte hyggesnakken i stuen.
Jeg var blevet godt tr√¶t (jeg havde v√¶ret oppe siden klokken 6 om morgenen), og med lidt hj√¶lp fik jeg fundet et par madrasser p√• loftet, fik sminket af, trukket i natkjolen og kr√łb ned i soveposen m√¶t af mad og gode indtryk, efter en dejlig aften i godt selskab.

Jeg v√•gnede ved 7-tiden og fik mit morgenbad og lagt lidt makeup, derefter tog jeg en denimnederdel p√• sammen med en hvid skjortebluse, fik mine ting pakket sammen, og kom ned i k√łkkenet, hvor en fremmed mand sad og drak morgenkaffe.
Det viste sig at v√¶re Tina, som skulle hjem som sin mandlige tvilling. Jeg fik kaffe og morgenbr√łd mens jeg snakkede med Tina. Vi br√łd op ved 9-tiden, fik sagt farvel til dem som var v√•gne, og s√• satte jeg mig ind i bilen, klar til hjemturen.

Jeg kunne se, at der ikke var benzin nok til at komme hele vejen hjem, så da jeg passerede en benzintank som havde tilbud på benzin og som samtidig så ud til at være ganske mennesketom, drejede jeg resolut ind, stoppede bilen, læste brugsvejledningen, fik dankortet i automaten og valgte den rigtige pumpe.
Bedst som jeg stod og fyldte benzin p√• bilen, begyndte st√łrstedelen af midtjyllands befolkning at samles p√• tanken – rygtet om den billige benzin m√• have bredt sig, for pludselig var tankstationen lige s√• befolket som havde det v√¶ret et af de store tank- og rastepladser ved motorvejen. Nogle fyldte benzin p√• bilerne andre skulle ind og ud af butikken (d√łren var selvf√łlgelig lige ud for den stander jeg tankede fra). Ingen s√• ud til at bem√¶rke noget, s√• jeg fik tanket, k√łrt dankortet gennem autmaten endnu en gang, s√• jeg kunne f√• kvittering, noterede kilometertallet fra tript√¶lleren p√• kvitteringen og nulstillede den, inden jeg k√łrte videre.
Resten af turen forl√łb ganske trivielt, selv da jeg stoppede p√• en rasteplads p√• Sj√¶lland, for at f√• en sm√łgpause, var der ingen som reagerede p√• min tilstedev√¶relse, s√• klokken 12.30 var jeg hjemme og havde god tid til at f√• afsminket Jeanette og fundet hendes mandlige karakterrolle frem, inden jeg skulle over til mine for√¶ldre sammen med mine “drenge”.

Alt i alt har det v√¶ret en dejlig og afslappende oplevelse at v√¶re Jeanette fra l√łrdag formiddag til s√łndag eftermiddag. Signe er den perfekte v√¶rtinde og g√łr et k√¶mpe stykke arbejde. Alle deltagerne har v√¶ret s√łde og behagelige mennesker, som det var let at falde i snak med, og der var intet af den √¶vl og k√¶vl vi ind imellem kan opleve i debatterne, blot behageligt selskab blandt behagelige mennesker af alle k√łn.

Det bliver bestemt ikke sidste gang Jeanette tager til sommerfest i Skader.

Jeanette (Gentofte).