Spgsm. 18 af 18. august 2023 om hvilke statslige myndigheder der giver økonomisk bidrag til Copenhagen Pride til ligestillingsministeren. Svar 8. september 2023.

Vist 70 gange.
Ligestillingsudvalget stillede den 18. august 2023 spørgsmĂĽl nr. 18 – Alm. del. Samling: 2022-23 (2. samling) – efter ønske fra Morten Messerschmidt (DF) om hvilke statslige myndigheder der giver økonomisk bidrag til Copenhagen Pride, og hvilke øvrige offentlige myndigheder, der giver økonomisk bidrag til Copenhagen Pride til ligestillingsminister Marie Bjerre (V), der svarede den 8. september 2023.

Spørgsmül
Københavns Kommune samt en lang række virksomheder og interesseorganisationer er oplistet på som sponsorer for Copenhagen Pride, hvilket fremgår af Copenhagen Prides hjemmeside. Vil ministeren – evt. med bidrag fra andre ministerier – oplyse, hvilke statslige myndigheder der giver økonomisk bidrag til Copenhagen Pride, og hvilke øvrige offentlige myndigheder, der giver økonomisk bidrag til Copenhagen Pride?

Svar
Til brug for besvarelsen er der rettet henvendelse til Copenhagen Pride, som har oplyst, at de i 2023 modtager økonomisk bidrag fra Københavns Kommune. Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns Kommune har bekrÌftet, at Copenhagen Pride har füet en bevilling fra Københavns Kommune via Festivalpuljen i 2022-2024, og har oplyst, at tilskuddet er 1.250.000 kroner ürligt.

Copenhagen Pride har oplyst, at de pü nuvÌrende tidspunkt ikke modtager økonomisk bidrag fra andre offentlige myndigheder.

Copenhagen Pride har endelig oplyst, at de modtager indirekte støtte fra Frederiksberg Kommune i forbindelse med afholdelsen af pride-paraden. Det er fx i form af gadefejning, opsÌtning af flagalle og adgang til Frederiksberg Rüdhus.

Med venlig hilsen
Marie Bjerre

* * *
Folketingets journal vedrørende spørgsmület og svaret.
Spørgsmület og svaret hos Folketinget i pdf-format.