Spgsm. 1050 af 29. marts 2021 om transĂŚnnedes muligheder for phalloplastikoperation i udlandet. Svar 28. maj 2021.

Vist 22 gange.

Sundhedsudvalget stillede den 29. marts 2021 spørgsmmĂĽl nr. 1050 – Alm. del. Samling: 2020-21 – efter ønske fra Ellen Trane Nørby (V), om hvilke muligheder der er for, at transkønnede patienter, der søger phalloplastik, kan komme til de førende internationale kirurger, til sundhedsminister Magnus Heunicke (S), der svarede den 28. maj 2021.

Spørgsmül
Hvilke muligheder er der for at åbne op, således at vores transkønnede patienter, der søger phalloplastik, kan komme til de førende internationale kirurger. Danmark har tidligere samarbejdet med universitetshospitalet i Gent. Her er der lange ventelister, og det vil derfor være nødvendigt, at kigge på andre muligheder udover Gent for henvisning til phalloplastik, jf. artiklen ”Kønsskifteoperationer gik galt: Simons penis gik i stykker” fra Ekstrabladet.dk den 22. marts 2021? [1]

Svar
Jeg kan henvise til mit svar pü SUU alm. del spm. 1047 vedr. henvisning til højtspecialiseret behandling, herunder fallosplastikoperationer, i udlandet.

* * *
Folketingets journal vedrørende spørgsmület.
Spørgsmület hos Folketinget i pdf-format.

* * *
Note af Tina Thranesen.
  1. [Retur] Ekstra Bladets artikel af 22. marts 2021 drejer sig om Simon Gjerløv.
    Artiklen indledes med overskriften:
    Kønsskifteoperationer gik galt:
    Simons penis gik i stykker
    Simon Gjerløv har gennemgĂĽet 20 kønsskifteoperationer og er alligevel ikke fĂŚrdigbehandlet – han kalder forholdene pĂĽ Rigshospitalet uforsvarlige.