Tove Bergman, svensk kommunalpolitiker i Halmstad starter pü MtK kønsskifteprocessen. 4. april 2004.

Vist 279 gange.

Tove Bergman
Tove Bergman
Mats Bergman, 46-ürig svensk kommunalpolitiker i Halmstad, Sydsverige indrykkede den 4. april 2004 dagbladsannoncer om, at han var begyndt behandling med henblik pü kønsskifte til kvinde, og fremover ville anvende navnet Tove Bergman.
Den 24. september 2004 mødte Tove frem til byrĂĽdsmødet og lod sig fotografere. Hun er indvalgt for “Miljøpartiet de grønne”.

Tove Bergman bor sammen med en kvinde, der støtter hende i kønsskiftet. Sammen har de to børn.
Tove er startet med samtaler med en psykiater og har füet henvisning til Lunds Universitetssygehus, hvor det skal undersøges, om hun er psykisk og fysisk rask. Hun forventer at starte pü kønshormonbehandling inden ürets udgang.

Op til julen 2005 blev hun udsat for en ondskabsfuld spøg fra Halmstad-socialdemokraterne. PĂĽ deres hjemmeside havde et anonymt partimedlem lavet nogle satiriske tekster. En af dem var rettet mod Tove Bergman og gik ud pĂĽ, at hun skulle have en dildo i julegave med inskriptionen “Grønt er skønt”. Partiet undskyldte, men Tove Bergman fik ikke megen støtte fra nogen, hvorfor hun i marts 2006 indgav sin ansøgning om at stoppe som byrĂĽdsmedlem.

Tove Bergman fortsatte imidlertid i kommunalpolitik og var i hvert fald sĂĽ sent som 12. januar 2015 medlem af Halmstad kommunalstyrelse.
Tove Bergman har fået sin MtK kønsskifteoperation og fĂĽet et nyt, et kvindeligt personnummer.

* * *
Artikel den 24. september 2004 hos Kvälssposten med overskriften: “Politikeren Mats: Nu är jag kvinnan Tove”.
Artikel den 24. marts 2006 hos Kvällsposten om "dildo-spøgen".
Miljøpartiet de grønnes hjemmeside om Tove Bergman.
Artikel den 17. marts 2015 hos Hemmets om Tove Bergman.