Ændring af CPR-loven, som har til formål at indføre juridisk kønsskifte for mindreårige, er den 25. januar 2024 af regeringen udskudt til næste folketingsår.

Vist 200 gange.
Af skrivelse fra Indenrigs- og Sundhedsministeriet dateret den 25. januar 2024 og offentliggjort den 26. januar 2024 fremgår, at fremsættelse af lovforslag om at indføre juridisk kønsskifte for mindreårige er udskudt til næste folketingsår, idet der er fundet behov for at indhente yderligere oplysninger i sagen.

25-01-2024

Folketingets Indenrigsudvalg

Det fremgår af regeringens lovprogram for folketingsåret 2023/24, at indenrigs- og sundhedsministeren i Feb II vil fremsætte et lovforslag om ændring af lov om Det Centrale Personregister, som har til formål at indføre en ordning for tildeling af nyt personnummer til mindreårige, som oplever at tilhøre det andet køn.

Med lovforslaget vil det blive foreslået at ændre CPR-lovens ordlyd, så den bringes i overensstemmelse med Danmarks internationale forpligtelser, ligesom der etableres et klart og enkelt grundlag for myndighedernes administration af ordningen.

Til udvalgets orientering kan jeg oplyse, at fremsættelse af lovforslaget er udskudt til næste folketingsår, idet der er fundet behov for at indhente yderligere oplysninger i sagen.

Jeg kan endvidere oplyse, at Indenrigs- og Sundhedsministeriet vil fortsætte sin nuværende administration på området, således at alle ansøgninger om juridisk kønsskifte fra mindreårige behandles i overensstemmelse med Danmarks internationale forpligtelser.

Med venlig hilsen
Sophie Løhde

* * *
Folketingets journal vedrørende meddelelsen om udsættelse af lovforslaget.
Meddelelsen om udsættelse af lovforslaget i pdf-format hos Folketinget.