Vidensbankens 20 ürs fødselsdag. 26. oktober 2020.

Vist 138 gange.

Vidensbankens forside den 13. april 2007.
Vidensbankens forside den 13. april 2007.
Af Tina Thranesen.
Rund fødselsdag. Vidensbanken fyldte den 26. oktober i ür (ür 2020) 20ür. Vidensbanken indeholder stadig Danmarks største samlede mÌngde transrelateret information.
Og i modsĂŚtning til de sociale medier, sĂĽ er det muligt at finde bestemte informationer i Vidensbanken.

Lidt statistik
For et ür siden, den 26. oktober 2019, havde Vidensbanken i alt haft 1.728.281 besøgende, havde 3.282 forekomster og 1.496 opslagsord fordelt med 783 i Vidensbankens ordbog, 598 i Institutionsordbogen og 42 i Kosmetikordbogen.

Nu, den 26. oktober 2020, har Vidensbanken i alt haft 1.843.800 besøgende, har 3.413 forekomster og 1.423 opslagsord fordelt med 862 i Vidensbankens ordbog, 592 i Institutionsordbogen og fortsat 42 i Kosmetikordbogen.
I det forløbne ür indtil i dag, den 26. oktober 2020 har Vidensbanken haft 115.519 besøgende svarende til et gennemsnitligt besøgstal pü 316 i døgnet.

Interne links
For to ĂĽr siden, den 26. oktober 2017 var der 13.823 interne links i Vidensbanken – dvs. links, som fører til en anden artikel i Vidensbanken.
Antallet af interne links kan desvĂŚrre ikke mere optĂŚlles.
De interne links gør imidlertid, at det er let at fü yderligere information om ting, som nÌvnes i artikler, i lovtekster m.v.
I omtale af love, lovforslag, beslutningsforslag og spørgsmül til ministre, er der ofte henvisning til/omtale af andre love, tidligere lovforslag m.v. Pü Folketingets hjemmeside og i Retsinformation er der ikke links til disse henvisninger. DÊr overlades det til lÌseren selv at finde informationerne, og det kan godt vÌre vanskeligt.
I Vidensbanken har jeg gjort dette arbejde – de interne links fører til henvisningerne. Derved er Vidensbanken sĂŚdvanligvis et bedre opslagsvĂŚrk end bĂĽde Folketingets hjemmeside og Retsinformation, nĂĽr det drejer sig om pĂĽ en nem mĂĽde at fĂĽ vist information, der henvises til/omtales. Der er ogsĂĽ interne links til forklaring om en lang rĂŚkke ord og begreber og oplysninger om personer, foreninger, institutioner m.v., der nĂŚvnes i artiklerne.

Eksterne links
For to ĂĽr siden, den 26. oktober 2017 var der 6.885 eksterne links i Vidensbanken – dvs. links, som fører til en anden hjemmeside.
Antallet af eksterne links kan desvĂŚrre heller ikke optĂŚlles mere.

Kontakt til skoleelever, studerende, medier og enkeltpersoner
I det forløbne ür har der kun vÌret fü henvendelser med spørgsmül om transrelaterede forhold, som jeg selvfølgelig har besvaret.

Foreningsengagement
Jeg er fortsat medlem af TiD – Transpersoner i Danmark og LGBT Danmark.
Indtil umiddelbart efter det ekstraordinÌre landsmøde i LGBT Danmark den 12. maj 2019, var jeg aktiv i foreningens transpolitiske udvalg. Det er jeg ikke mere.

Den 15. maj 2019 stiftede Søren Laursen og jeg LGBT komiteen og fra den dag, har jeg lagt mit transpolitiske arbejde dÊr.
Søren Laursen udtalte i forbindelse med stiftelsen:
“Efter at have brugt overordentlig megen tid på arbejdet i organisationer finder vi, at tiden nu er inde til at fokusere på det, vi finder vigtigst og mest interessant at arbejde med, nemlig lobbyismen, Vi har allerede gennem de sidste ti år haft et meget nært og produktivt samarbejde, så vi har stor tro på, at vi kan løfte opgaven og være med til at tage de næste skridt i retning af fuld ligebehandling.”

Hvad der sker i Folketinget og ministerier vedrørende transforhold
Året igennem følger jeg nøje med i, hvad der foregĂĽr af transrelaterede ting i Folketinget og i relevante ministerier. Det er et stort arbejde, da der ikke specifikt kan abonneres pĂĽ “transrelaterede emner”. Det betyder, at jeg dagligt følger med i Folketingets og relevante folketingsudvalgs dagsordner, udkast til lovforslag og udkast til bekendtgørelser fra relevante ministerier, lovforslag og beslutningsforslag fremsat i Folketinget og spørgsmĂĽl stillet til ministre.

NÌvnsafgørelser og domme
Jeg holder mig ogsü orienteret om afgørelser fra LigebehandlingsnÌvnet og tilstrÌber at blive bekendt med domme. Det sidste er vanskeligt, da der ikke findes nogen central domsdatabase.

Arrangementer og møder jeg har deltaget i
 1. Fredag den 8. november 2019 sammen med Søren Laursen til møde med sundhedsminister Magnus Heunicke.
 2. Lørdag den 19. november 2019. Sammenkomst i TiD i Pejsegürden.
 3. Fredag den 29. november 2019 skulle Søren Laursen og jeg have mødt MF Birgitte Vind (S), men ved ankomst til Christiansborg, blev mødet aflyst.
 4. Lørdag den 30. november 2019. Julefrokost i LGBT komiteen hos Søren Viltoft Baatrup.
 5. Torsdag den 12. december 2019 skulle Søren Laursen og jeg have mødt MF Birgitte Vind (S), men ved ankomst til Christiansborg, blev mødet ligesom den 29. november aflyst.
 6. Lørdag den 14. december 2019. Julefrokost i TiD i Pejsegürden.
 7. Lørdag den 11. januar 2020. Nytürstaffek i TiD i Pejsegürden.
 8. Torsdag den 16. januar 2020. Møde med Søren Laursen og Jette Clemmensen, formand for TiD om emner af fĂŚlles interesse.
 9. Lørdag den 25. januar 2020. Deltog i Tine Petersens 60 ürs fødselsdag i Fredericia.
 10. Lørdag den 8. februar 2020. Deltog i TiD‘s generalforsamling i PejsegĂĽrden.
 11. Mandag den 17. februar 2020. Besøgte Lisa Andersen i Birkerød.
 12. Mandag den 13. juli 2020. Møde med Nico Miskow Friborg i hendes lejlighed i København.
 13. Lørdg den 29. august 2020. Sammenkomst i TiD. Det blev afholdt hjemme hos TiD’s formand Jette Clemmensen.
 14. Lørdag den 5. september 2020. Møde i LGBT komiteen hos Steffen Jensen. Efterfølgende spisning pü Cafe Obelix, Vesterbro Torv, København.

Corona pandemien lagde sin klamme hünd over det meste af kloden. Det betød bl.a., at adskillige møder ikke blev afholdt.

Fremtiden
Mine tanker om fremtiden for Vidensbanken er, at den fortsat skal vÌre stedet, hvor der findes seriøs og trovÌrdig information om forhold vedrørende kønsidentitet, og at informationerne som hovedregel skal vÌre pü dansk.
Og sü er det min hensigt fortsat at vÌre transpolitisk aktiv, som jeg har vÌret siden før tiden med Netstrømperne i 2001, der førte til dannelse af Trans-Danmark, som ikke eksisterer mere. Derefter i LGBT Danmark og nu i LGBT komiteen.

Tak
Til sidst vil jeg udtrykke en tak til alle de mange, som har gÌstet Vidensbanken, som i anden anledning har kontaktet mig, og som jeg har mødt.
Den respons, jeg herunder har modtaget, er med til, at jeg bevarer lysten til at arbejde med Videnbanken og med transpolitik.

Mandag den 26. oktober 2020.
KĂŚrlig hilsen. Tina Thranesen.