Netstrømpernes tilblivelse 2001/2002. Tirsdag den 8. januar 2002.

Vist 467 gange.
Hvem er Netstrømperne?
Det er en mindre gruppe personer – fortrinsvis transpersoner, der har lĂŚrt hinanden at kende pĂĽ internettet, og som alle er med pĂĽ postlisten Transgender DK og har fulgt debatterne.
SĂĽdanne debatter har imidlertid en tendens til at “dø ud af sig selv” efter nogen tid.

Tina Larsen tog derfor i begyndelsen af december 2001 initiativ til at sikre, at disse debatter blev fulgt op og fik samlet en gruppe bestĂĽende af:
Tina Larsen
ti2mna@hotmail.com
Karin Astrup
k_astrup@yahoo.com
Tina Thranesen
tina-thranesen@ofir.dk
Anna Jonna Armannsdottir
athena@image.dk
Charlotte Nielsen
charlotte8@privat.dk
Anja
Yepsy14@hotmail.com
Annette Bjerre
anettepige@cybergirls.dk
Solveig Lerche
solveig@solveiglerche.dk
Qvickie
qvickievrik@hotmail.com
Sort Rose
sort_rose@hotmail.com
Rebecca Holm
gogirl@worldonline.dk
 

Gruppen fik pü forslag af Annette Bjerre navnet Netstrømperne.
Dels havde vi alle mødt hinanden pĂĽ internettet, og dels erindrede vi tidligere tiders “Rødstrømper”, der med succes kĂŚmpede for kvindernes ligeberettigelse, og sĂĽ er det jo tilmed en betegnelse for en speciel strømpetype.

Netstrømperne var derfor det ideelle navn for vores gruppe.

Imidlertid arbejder Tina Larsen periodevis i udlandet og havde derfor ikke mulighed for at følge op pü sit initiativ.

Tina Thranesen tog derfor over og skrev et sammendrag af den debat, der havde vĂŚret pĂĽ postlisten Transgender DK og oprettede en ny postliste Transgender-DK-2.

PĂĽ den nye postliste udveksledes herefter tanker og ideer om, hvordan debatten og alle ideerne kunne omsĂŚttes til noget brugbart.
Dette resulterede i udsendelse af en invitation til et møde, som fandt sted lørdag den 22. december 2001 hos Charlotte Nielsen.
Pü mødet deltog Charlotte Nielsen, Karin Astrup, Annette Bjerre, Solveig Lerche og Tina Thranesen.

Det var et meget frugtbart møde, og der blev sat struktur pü alle ideerne.
Der var enighed om, at Netstrømperne ikke skal vÌre en ny forening, men derimod en initiativgruppe, som vil vÌre med til at fremme forstüelsen og accepten af transvestitters og transseksuelles sÌrlige forhold i befolkningen og blandt politikerne og sÌtte projekter i vÌrk til gavn for transpersoner i Danmark.
Videre blev det besluttet, at vi ville udarbejde en “HensigtserklĂŚring“, et “Program” og et spørgeskema.
Spørgeskemaet for at fü en større viden om, hvor udadvendte og aktive de danske transvestitter og transseksuelle ønsker at vÌre.
Der var ogsĂĽ enighed om, at vi fandt, at Transvestitforeningen i Danmark – TiD – var det bedste forum til at føre disse ting ud i livet, men at der for tiden ikke var et tilstrĂŚkkeligt højt aktivitetsniveau i TiD.
Sluttelig besluttedes det, at Netstrømpernes spørgeskema snarest skulle oploadet pü Tina Thranesens hjemmeside, og at alle var velkomne til at linke til det.

Tina Thranesen skrev derefter udkast til “HensigtserklĂŚring“, “Program” og “Spørgeskema“, som efter redigering af Annette Bjerre blev udsendt til alle pĂĽ postlisten Transgender-DK-2.

“Spørgeskama” blev efter yderlig nogen debat godkendt og den 4. januar 2002 uploadet pĂĽ Tina Thranesens hjemmeside under eget menupunkt Netstrømperne, hvor den første side er en indholdsoversigt.
Den 6. januar 2002 fulgte – HensigtserklĂŚring for Netstrømperne – og – Program for Netstrømperne.
I “Program for Netstrømperne” er der et sĂŚrskilt punkt med “Definitioner omkring transvestisme m.m.”.

Annette Bjerre, der er medlem af TiD, vil forelĂŚgge Netstrømpernes program for TiD‘s bestyrelse og omtale det pĂĽ TiD‘s kommende generalforsamling her i 2002, hvor hun vil søge at blive valgt ind i bestyrelsen.

Pü Netstrømpernes vegne. Tina Thranesen.