Referat af 22. marts 2012 fra Trans-Danmarks generalforsamling den 17. marts 2012.

Vist 100 gange.

Trans-Danmark
Trans-Danmark

Referat fra
Trans-Danmarks generalforsamling
lørdag den 17. marts 2012 kl. 1500
i Dalbyneder Forsamlingshus, Stenhøjvej 5, 8970 Havndal

Dagsorden
  1. Valg af dirigent
  2. Bestyrelsen aflægger beretning for det forløbne år.
  3. Bestyrelsen forelægger det reviderede regnskab.
  4. Fremlæggelse afbudget for det kommende år.
  5. Fastsættelse af kontingent for det kommende år.
  6. Eventuel ophævelse af foreningen.
    Bestyrelsen foreslår:
    1. Hvis der under dagsordenens pkt. 7 ikke er muligt at få valgt en formand, så afbrydes valghandlingen, hvorefter der sker behandling af forslag om ophævelse af foreningen jf. vedtægtens §§ 24 og 25.
    2. Hvis der bliver valgt en formand, men det ikke er muligt at få valgt medlemmer til de under pkt. 8 anførte poster, så afbrydes valghandlingen, hvorefter der sker behandling af forslag om ophævelse af foreningen jf. vedtægtens §§ 24 og 25.
    3. Hvis enten pkt. a eller b bliver aktuel, så stiller bestyrelsen forslag om, at foreningens formue tilfalder Kontakt-Cafeen og TiD, i overensstemmelse med vedtægtens § 25.
  7. Valg af formand.
  8. Valg af:
    1. 4 bestyrelsesmedlemmer,
    2. 2 bestyrelsessuppleanter,
    3. 2 revisorer, og
    4. l revisorsuppleant.
  9. Eventuelt.

Referat
Generalforsamlingen startede kl. 1505.

Kassereren, Marie Clemmensen bød de fremmødte velkommen og oplyste, at formanden, Susanne Selmer havde meddelt, at hun var syg og derfor ikke kunne deltage.
  1. Valg af dirigent
    Valg af dirigent
    Kassereren, Marie Clemmensen foreslog Tina Thranesen.

    Ikke andre forslag.
    Tina Thranesen valgt som dirigent.
    Dirigenten konstaterede, at der var 14 tilstedeværende.
    Marie Clemmensen oplyste på dirigentens forespørgsel, at alle var medlemmer.

    Referent
    Dirigenten forespurgte, om bestyrelsen havde en referent. Det var ikke tilfældet.
    Camilla Voss erklærede sig villig til at være referent.

    Stemmetællere
    Dirigenten udbad sig forslag til l stemmetæller til hjælp ved afstemninger.
    Nauja foreslået og erklærede sig villig.

    Dirigenten konstaterede,
    1. at generalforsamlingen afholdtes i marts måned som bestemt i vedtægtens § 12, stk. l ,
    2. at generalforsamlingen var indvarslet med angivelse af dagsorden via e-mail den 19. marts 2012 og dermed overholdt indvarslingsfristen på 2 uger jf. § 10, stk. 2 og 3,
    3. at en nyrevideret dagsorden med forslag om eventuel ophævelse af foreningen, der var udsendt via e-mail den 28. februar 2012 overholdt udsendelsesfristen på 2 uger jf. § 12, stk. 4, og
    4. at dagsordenen var i overensstemmelse med vedtægten.
    Dirigenten erklærede herefter generalforsamlingen for lovlig og gennemgik kort dagsordenen.

  2. Bestyrelsen aflægger beretning for det forløbne år.
    Dirigenten forespurgte, hvem der i formandens fravær aflagde beretning.
    Kassereren, Marie Clemmensen oplyste, at formanden ikke havde fremsendt nogen beretning, men at hun kunne oplyse følgende.
    Bestyrelsen blev valgt på den ekstraordinære generalforsamling for et halvt år siden.
    Allerede efter en måned udtrådte to bestyrelsesmedlemmer af bestyrelsen og de to suppleanter tiltrådte bestyrelsen.
    Ved omkonstituering blev Erwin Maria Jöhnk valgt som næstformand.
    Bestyrelsen havde været repræsenteret ved et enkelt møde på Christiansborg.
    Ud over deltagelse i dette møde, havde bestyrelsen ikke udført noget transpolitisk.
    Der var afholdt enkelte sociale arrangementer.

    Dirigenten konstaterede, at det ikke kunne betegnes som en beretning, men som en orientering, og satte orienteringen til debat.
    Irene Haffner orienterede om, hvad der inden for det sidste halve år var sket på det transpolitiske område, herunder, at der var en ny transkonference i vente til efteråret og fandt det vigtigt, at Trans-Danmark deltog.
    Ulla Rørvig oplyste, at cafe-aftenerne i det forløbne vinterhalvår var gået. Som noget nyt var nogle af møderne med succes flyttet fra fredag til lørdag.
    Karin Astrup forespurgte, hvor skrivelser fra foreningen, referater mv. ikke var offentliggjort på foreningens hjemmeside.
    Pia Nielsen udtrykte skuffelse over den manglende åbenhed fra bestyrelsen. Det havde netop været et væsentligt punkt for den.
    Tina Thranesen fandt, at det for et halvt år siden var det rigtige at vælge ny bestyrelse og derfor støttede op om krav om ny bestyrelse. Tina udtrykte stærk skuffelse over den valgte bestyrelse og følte sig som formentlig flere andre at være blevet misbrugt. Bestyrelsen kunne ikke være sig selv bekendt.
    Kassereren, Marie Clemmensen forklarede, at når halvdelen af bestyrelsen efter kort tid sagde fra, så var det et stort knæk for de tilbageblevne.
    Karin Astrup oplyste, at hun havde kontaktet formanden, Susanne Selmer og tilbudt sin hjælp, men ikke fået noget svar.
    Karin udtrykte ønske om, at der efter generalforsamlingen blev udfærdiget et referat og tilbød sin hjælp for det første halve år op til den ekstraordinære generalforsamling.
    Karin udtrykte bekymring for, at der, fra medlemmer af Trans-Danmark skete en sammenblanding af deres medlemskab af Trans-Danmark og af SF.
    Irene Haffner oplyste, at hun var medlem af SF’ s LGBT-udvalg, at SF efter det sidste folketingsvalg var i regering, at SF var positivt indstillet til forbedring af transkønnedes forhold, og at det derfor var vigtigt at holde kontakt til dem og udnytte de muligheder, det gav.

    Det førte til flere meningsudvekslinger om foreningspolitik og partipolitik.

    Patricia Larsen gav udtryk for, at det var ved at have karakter af mudderkastning og henstillede, at komme videre med generalforsamlingen.
    Dirigenten forespurgte, om der var flere kommentarer eller spørgsmål med relation til orienteringen fra Marie Clemmensen. Det var ikke tilfældet.

    Dirigenten konkluderede følgende:
    Generalforsamlingen udtrykker skuffelse over den manglende beretning og henstiller, at Susanne Selmer kontaktes med henblik på, at hun udfærdiger en beretning for hele foreningsåret med bistand fra Karin Astrup vedrørende det første halve år, og at beretningen offentliggøres på foreningens hjemmeside eller udsendes til medlemmerne via e-mail.
    Afstemning.
    Enstemmigt vedtaget.

  3. Bestyrelsen forelægger det reviderede regnskab
    Kassereren, Marie Clemmensen henviste til det omdelte regnskab, idet hun gjorde opmærksom på, at det ikke var revideret.
    Hun havde fra revisoren, Jan Rasmussen for en dag siden modtaget oplysning om, at han ikke kunne revidere regnskabet uden at få tilsendt bilagene til regnskabet.
    Marie oplyste, at der pt. var 38 medlemmer, heraf 2 kontingentfrie – henholdsvis formanden for TiD og formanden for Trans Island.
    Marie gennemgik og kommenterede herefter regnskabet.

    Pia Nielsen fandt, at det havde været mere overskueligt, hvis regnskabet havde været udformet som et egentligt regnskab og fandt, at f eks. årets resultat ikke fremgik tydeligt nok.
    Karin Astrup forespurgte, hvorfor der ikke var udsendt påmindelser til medlemmerne om, at deres kontingent snart skulle betales.
    Marie oplyste, at hun havde bestræbt sig på at udsende påmindelser en uge inden kontingentforfald.
    Dirigenten meddelte, at det påhvilede kassereren og også formanden at sørge for, at regnskabet blev fremsendt til revisorerne så betids, at revisionen kunne gennemføres.
    Dirigenten konkluderede og satte følgende under afstemning:
    Generalforsamlingen godkender regnskabet som det foreligger med det forbehold, at der skal foretages revision af det, og at information om revisionen skal oplyses medlemmerne enten via hjemmesiden eller via e-mail.
    Afstemning.
    For: 12
    Imod: O
    Undlod at stemme: l
    Vedtaget.

  4. Fremlæggelse af budget for det kommende år
    Kassereren, Marie Clemmensen oplyste, at der ikke var udarbejdet noget budget, grunden forholdene i bestyrelsen, og at et budget ville bero på for meget gætteri, da især udgiftsforholdene nærmest var ukendte.
    Pia Nielsen fandt det stærkt kritisabelt, at der ikke forelå noget budget.
    Patricia Larsen henstillede at stoppe med brokkeri, da det ikke hjalp.
    Irene Haffner udtrykte ros til Marie, der har lavet et stort stykke arbejde, som hun ikke har bedt om, og at hun har gjort det godt.
    Karin Astrup gav udtryk for, at vi måtte videre.
    Dirigenten konkluderede og satte følgeode under afstemning:
    Generalforsamlingen tager kassererens orientering til efterretning, udtrykker beklagelse over det manglende budget, og pålægger den kommende bestyrelse at udarbejde et budget og udsende det til medlemmerne enten via hjemmesiden eller via e-mail.
    Afstemning.
    Enstemmigt vedtaget.

  5. Fastsættelse af kontingent for det kommende år
    Kassereren, Marie Clemmensen oplyste, at det ikke havde været drøftet i bestyrelsen, men at hun foreslog uændret 300 kr.
    Dirigenten forespurgte, om der var andre forslag til kontingentstørrelse. Det var ikke tilfældet.
    Kontingentet for det kommende år uændret 300 kr.

  6. Eventuel ophævelse af foreningen
    Dirigenten orienterede om, at der på nuværende tidspunkt ikke skulle tages stilling til en eventuel ophævelse af foreningen.
    Et forslag om ophævelse af foreningen skal imidlertid fremstå som et særskilt punkt på dagsordenen jf § 11 stk. 3, og at dette skal være inden valg til bestyrelse, således at medlemmerne kender konsekvenserne inden de stiller op til valg til bestyrelsen, til genvalg eller ikke ønsker at blive valgt til bestyrelsen.
    Afstemning om forslaget afgøres ved simpel stemmeflerhed.
    Hvis forslaget vedtages, og der ikke kan vælges de under dagsordenens pkt. 7 og 8 nævnte poster, så kommer ophævelse af foreningen til behandling.

    Hvis det ikke vedtages, og der ikke kan vælges de under dagsordenens pkt. 7 og 8 nævnte poster, så kan der blive tale om indkaldelse til en ekstraordinær generalforsamling enten med henblik på suppleringsvalg eller ophævelse af foreningen.
    Pia Nielsen gav udtryk for, at hun ikke fandt det rimeligt at gå til ophævelse af foreningen, hvis det alene ikke kunne lade sig gøre at få valgt revisorer og revisorsuppleant.

    Dirigenten forespurgte og Pia bekræftede, at hendes bemærkning skulle tages som udtryk for et ændringsforslag vedrørende forslagets punkt b, således at dette kommer til at lyde:
    Hvis der bliver valgt en formand, men det ikke er muligt at få valgt medlemmer til de under pkt. 8, a og b anførte poster, så afbrydes valghandlingen, hvorefter der sker behandling af forslag om ophævelse af foreningen jf. vedtægtens §§ 24 og 25.
    Afstemning om ændringsforslaget.
    Enstemmigt vedtaget.
    Afstemning om forslaget med dets ændrede formulering. Enstemmigt vedtaget.

  7. Valg af formand
    Dirigenten udbad sig forslag til formand.
    Foreslået blev: Tina Vyum og Karin Astrup.
    Dirigenten orienterede om, at der kun mÃ¥tte skrives et navn pÃ¥ stemmesedlen – navnet pÃ¥ den af personerne, som ønskes valgt som formand.
    Skriftlig afstemning.
    Tina Vyum 9
    Karin Astrup 3
    Blanke l
    Ugyldige l
    Tina Vyum valgt som formand.
    (Da valget er sket på et lige år, er valget for 2 år jf § 12, stk. 2, pkt. 7.)

  8. Valg af
    1. 4 bestyrelsesmedlemmer
      Dirigenten orienterede om, at valget skulle ske i to omgange. Først af 2 bestyrelsesmedlemmer for 2 år og derefter af 2 medlemmer for l år, således at kontinuiteten kommer på plads, så der fremover sker valg af 2 bestyrelsesmedlemmer hvert år.

      Dirigenten udbad sig forslag til 2 bestyrelsesmedlemmer for 2 år.
      Foreslået blev: Ulla Rørvig, Pia Nielsen, Karin Astrup og Michelle Holst-Fischer.
      Dirigenten orienterede om, at der skulle skrives to navne pÃ¥ stemmesedlen – navnene pÃ¥ de to personer, som ønskes valgt som bestyrelsesmedlemmer.
      Skriftlig afstemning.
      Ulla Rørvig 11
      Pia Nielsen 3
      Karin Astrup 6
      Michelle Holst-Fischer 8
      Ulla Rørvig og Michelle Holst-Fischer valgt som bestyrelsesmedlemmer for 2 år.

      Dirigenten udbad sig forslag til 2 bestyrelsesmedlemmer for l år.
      Foreslået blev: Irene Haffner, Karin Astrup, Pia Nielsen og Camilla Voss.
      Dirigenten orienterede om, at der skulle skrives to navne pÃ¥ stemmesedlen – navnene pÃ¥ de to personer, som ønskes valgt som bestyrelsesmedlemmer.
      Skriftlig afstemning.
      Irene Haffner 8
      Karin Astrup 5
      Pia Nielsen 3
      Camilla Voss 12
      Camilla Voss og Irene Haffner valgt som bestyrelsesmedlemmer for 2 år.

    2. 2 bestyrelsessuppleanter
      Dirigenten udbad sig forslag til 2 bestyrelsessuppleanter.
      Foreslået blev: Patricia Larsen og Gry Victoria Simonsen.
      Dirigenten orienterede om, at der skulle skrives l navn pÃ¥ stemmesedlen – navnet pÃ¥ den af de 2 personer, som ønskes valgt som l . suppleant.
      Skriftlig afstemning.
      Patricia Larsen lO
      Gry Victoria Simonsen 2
      Patricia Larsen valgt som l. suppleant.
      Gry Victoria Simonsen valgt som 2. suppleant.
    3. 2 revisorer
      Dirigenten udbad sig forslag til 2 revisorer.
      ForeslÃ¥et blev: Jan Rasmussen (nuværende revisor – ikke til stede, men der forelÃ¥ tilsagn om at modtage valg) og Pia Nielsen.
      Jan Rasmussen og Pia Nielsen valgt som revisorer.
    4. l revisorsuppleant
      Dirigenten udbad sig forslag til l revisorsuppleant.
      ForeslÃ¥et blev: Anna Jonna Armannsdottir (nuværende revisor – ikke til stede, men der forelÃ¥ tilsagn om at modtage valg).
      Anna Jonna Armannsdottir valgt som revisorsuppleant.

  9. Eventuelt
    Nauja udtrykte, at vi alle skal tage vores medlemskab af foreningen alvorligt, at foreningen står på sit yderste, så der skal vises sammenhold, der skal fokuseres på hvem, der kan hvad, styring og støtte til bestyrelsen. Der skal gøres en indsats for at få flere medlemmer.
    Vigtigt er det også at have nogle klare fokusområder og få nogle succeser samt at udnytte hjemmesiden.
    Pia Nielsen udtrykte, at der lå en stor udfordring for den nye bestyrelse og et stort behov for, at der sker noget, men at det skal erindres, at ting tager tid. Hun var bekymret for foreningens fremtid efter denne generalforsamling og spekulerede over, om bestyrelsen var rigtigt sammensat. Sluttede med at ønske held og lykke.
    Gry Victoria Simonsen tilkendegav, at ikke alt var negativt.
    Karin Astrup udtrykte bekymring over enkeltmedlemmers partitilhørsforhold til SF.
    Irene Haffner henstillede til medlemmerne om at kontakte deres eget politiske parti, uanet hvilket det måtte være for at påvirke partiet og dets folketingsmedlemmer.
    Nauja udtrykte, at vi skulle udnytte de muligheder, der var til stede.
    Pia Nielsen henstillede, at der blevet taget kontakt til alle politiske beslutningstagere – ikke kun til SF.
    Tina Thranesen orienterede om, at den 29. juni i år er det 10 år siden, der var stiftende generalforsamling i foreningen, og at foreningen godt kan være sig selv bekendt for den indsats, der er ydet, og de resultater, der er opnået. Ikke alle ønsker er opfyldt, men foreningen har formået at sætte transforhold på dagsordenen adskillige gange og har haft indflydelse på mange ting gennem årene. Transkønnedes forhold er i dag noget, det er naturligt at drøfte på Christiansborg. Det var det ikke for 10 år siden. Da var Trans-Danmark reelt ene om at føre transpolitik. Trans-Danmark
    har sat sine tydelige fingeraftryk.
    Henstillede til bestyrelsen at overveje, om og i givet fald hvordan 10 års fødselsdagen skal markeres.

    Dirigenten konstaterede, at der ikke var flere, der ønskede ordet, takkede for god ro og orden og gav ordet til den nyvalgte formand, Tina Vyum for en afsluttende bemærkning.

    Den nyvalgte formand, Tina Vyum takkede for valget og tilkendegav, at hun ville gøre alt, hvad hun kunne, for at foreningen kunne bevares, og at hun var villig til at samarbejde med alle såvel internt som eksternt, og at hun helt klart fik brug for hjælp.

Generalforsamlingen sluttede kl. 1635.

Camilla Voss
Referent
Tina Thranesen
Dirigent

Konstituering
Den nyvalgte bestyrelse samledes umiddelbart efter generalforsamlingen og konstituerede sig, så bestyrelsen ser således ud.
Formand Tina Vyum
Næstformand Camilla Voss
Kasserer Michelle Holst-Fischer
Sociale arrangementer Ulla Rørvig og Michelle Holst-Fischer
Politik Irene Haffner og Camilla Voss
Hjemmesiden Tina Vyum

* * *
Referatet i pdf-format.